Kesä, taide ja Suomenlinna – tule nauttimaan Helsingin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoiden laadukkaasta opetuksesta!

Taiteilua Suomenlinnan kesäkurssilla 2021 | Kuva: Katariina Kinkki

 

Helsingin Taiteilijaseuran (HTS) kuvataidekoululla ja kurssikeskuksella on pitkä kokemus monipuolisen ja laadukkaan kuvataiteen opetuksen tarjoamisesta kaikenikäisille. Kaikki alkoi Suomenlinnassa vuonna 1974 järjestetystä kuvataiteen harrastajille tarkoitetusta kesäkurssista. Kursseja on tarjolla monipuolinen kattaus myös kesällä 2022 niin Suomenlinnassa kuin Kaapelitehtaalla – vielä ehdit ilmoittautua!

Helsingin Taiteilijaseuran taideopetuksessa opettajina toimivat seuran jäsenet, pedagogisesti kokeneet ammattikuvataiteilijat. Taiteilijaopettajuus tuo aivan oman ulottuvuutensa opetukseen, kun taiteen ammattilainen opettamisen ohella tekee omaa taiteellista työtään.

HTS:llä opettajana vuodesta 1988 toiminut Nagashila toteaa, että taiteilijaopettajat opettavat nimenomaan taidetta, eivät kuvaamataiteita. Toisin sanoen kukin taiteilija opettaa, miten saada taideyhteys luovuuteen. Tavoitteena on saada oppilas kokemaan oman työskentelynsä kautta niitä taidekokemuksia, joita tämä katsojana saisi esimerkiksi taidemuseoissa. Taideopetuksen anti ei jää tekniseksi tai pinnalliseksi, kun opettaja kommunikoi oppilailleen samaa taiteen tajua, jonka avulla tämä työskentelee omankin taiteensa parissa.

Nagashila kannustaa taideharrastuksen pariin, sillä taiteen tekeminen tuo tasapainoa ja rauhaa elämään. Haastavana aikana koronapandemian jälkeen ja Ukrainan sodan alettua taiteen harrastamisesta voi löytää paljon sisäistä rauhaa ja tasapainoa tuovia voimavaroja, jotka voi hyvin löytää yhdelläkin kesäkurssilla.

Suomenlinnasta Nagashila toteaa, että siellä on kurssipaikaksi poikkeuksellinen merimaisema ja puhdas horisontti. Meriluonto yhdistyy kiinnostavaan rakennettuun historialliseen ympäristöön puistoineen. Anekdoottina hän toteaa, että metsäähän siellä ei harmi kyllä ole – mutta eipä täten hyttysiäkään, mikä ilahduttanee suuresti kaikkia kesäkursseille osallistuvia.

Tervetuloa mukaan kesän kursseille!

Suomenlinnan ainutlaatuista meriluontoa | Kuva: Katariina Kinkki

Innostavia kursseja mm. kuvanveistossa, maalaustaiteessa ja grafiikassa on tarjolla myös tulevana syksynä. Miltä kuulostaisi uppoutua esimerkiksi temperamaalauksen, japanilaisen vesiväripuupiirroksen tai kuvanveiston mestarikurssin maailmaan? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 2.5. klo 12.00 alkaen!

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää myös elämyksellisiä virkistyspäiviä tilauksesta yrityksille ja ryhmille Kaapelitehtaalla. Tarjolla on retkiä piirustus-, maalaus-, grafiikka- sekä savityöskentelyn pariin. Valittavina on valmiita virkistyspäiväpaketteja, mutta virkistyspäivä voidaan myös räätälöidä tilaajan toiveiden mukaan. Valmiit paketit ovat Virkisty väreillä, Savesta keramiikaksi, Metalligrafiikka sekä Elävän mallin piirustusta. Ota yhteyttä kurssisihteeriin ja pyydä tarjous: kurssit@helsingintaiteilijaseura.fi

Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulu puolestaan antaa visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, sekä varhaisiän kuvataidekasvatusta alle kouluikäisille. Kursseilla harjoitellaan monipuolisesti kuvataiteen eri tekniikoita, kuten piirtämistä, maalaamista, grafiikkaa, keramiikkaa ja rakentelua. Opetuksessa tuetaan oppilaan persoonallisen kuvailmaisun kehitystä kannustaen samalla kokeiluun ja leikkiin. Opetus on tavoitteellista, vuodesta toiseen etenevää ja opetussuunnitelma perustuu Opetushallituksen vahvistamaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin 2017. Lue lisää täältä.

Muita uutisia