Näyttelyhaku 11.4. | HAA Europe - Tallinna ja Pärnu

HAA Europe – FINEST 2022, Helsinki – Tallinna – Pärnu

ART TUBE I ja ART TUBE II
Näyttelyhaku avoinna 11.4.-8.5.2022

Lähetä teoksesi matkalle ART TUBE:lla Viroon! ART TUBE (suom. taidemetro) on uusia näköaloja avaava taidematkustamisen keino Helsingin Taiteilijaseuran jäsenille.  

Ensimmäinen pysäkki on Tallinnassa Kadrioru Plaza galleriassa, jossa ART TUBE I näyttely 3.9. – 29.10.2022. Päätepysäkkinä toimii Pärnun kaupungin galleria eli Pärnu Linna Galerii, jossa esillä 28.9. – 22.10.2022 ART TUBE II.  

ART TUBE I ja II näyttelyihin on molempiin omat näyttelyhaut. Niihin voi hakea yhtä aikaa, mutta valituksi tulee vain jompaankumpaan galleriaan. Ne jäsentaiteilijat, joilla on jo teos mukana kesänäyttelyssä eivät voi hakea mukaan näihin näyttelyihin. Näin annamme mahdollisimman monelle jäsenelle osallistumismahdollisuuden FINEST-näyttelyihin. 

Näyttelyiden yhteydessä järjestetään muutakin ohjelmaa, joihin kaikki jäsenemme ovat tervetulleita riippumatta siitä ovatko mukana näyttelyissä. Avajaiset tapahtumiin ovat loistava verkostoitumismahdollisuus kaikille taiteilijoille Suomen ja Viron kesken. 

Vuonna 2023 ART TUBE:lla matkustamista jatketaan edelleen yhdessä Viron Taidemaalariliiton kanssa. Toiveena on rakentaa taidemetrotunnelia seuraavaksi Latviaan ja Liettuaan asti. Jos et tänä vuonna vielä pääse metrotunnelireissuun mukaan, niin tulevaisuudessa on odottamassa uusia mahdollisuuksia. 

Haemme viimeaikaisista teoksistanne korkeatasoista, kokeilevaa, perinteistä ja monipuolista tuotantoa. Haluamme esitellä laaja-alaisesti Helsingin Taiteilijaseuran jäsenistön teoksia taiteesta kiinnostuneille virolaisille ja muille vierailijoille. Näyttelyt liittyvät seuran HAA Europe-hankkeeseen, joka tänä vuonna on FINEST, ja yhteistyökumppanina  Viron Taidemaalariliitto. Yhteistyöhön kuuluvat vaihtonäyttelyt, Muhun residenssi sekä tapahtumia molemmissa maissa.  

ART TUBE I, 3.9. – 29.10.2022

Helsingin Taiteilijaseuran jäsenille haku auki 8.5. saakka.  

HAE TÄSTÄ

Vuonna 2020 Tallinnan Kadriorgin kaupunginosa sai uuden merkittävän monumentin – Kadriorg Plazan. Se on tunnetun virolaisen arkkitehtitoimisto Künnapu & Padrik Architectsin rakentama asuin- ja liikekeskus. Tässä rakennuksessa näyttelytila jakaantuu neljään kerrokseen suuressa toimistoaulassa. Seinille mahtuu runsaasti teoksia, mutta myös veistoksille löytyy tilaa. Näyttelyyn valitaan yksi teos jokaiselta taiteilijalta. 

Suurin osa töistä ripustetaan seinille. Taiteilijan tulee hankkia muihin teoksiin turvallinen jalusta.

Tutustu paikkaan: https://kadrioruplaza.ee/ru/aripinnad/galerii/

ART TUBE II, 28.9. – 22.10.2022

Helsingin Taiteilijaseuran jäsenille haku auki 8.5. saakka.  

HAE TÄSTÄ

Pärnu Linna Galerii sijaitsee historiaa huokuvassa vanhassa Pärnun kaupungin raatihuoneessa. Huoneita on seitsemän, joista pienin varataan videoteokselle tai kokeilevalle taiteelle ja kuusi muuta huonetta on varattu yksittäisille näyttelyille niin, että jokaiseen valitaan yksi taiteilija, taiteilijapari tai pieni ryhmä. Kirjoita hakemukseen lyhyt näyttelysuunnitelma siitä, mitä haluat tarjota. 

Paikalla ovat kuraattorit, mutta taiteilijat osallistuvat myös töidensä esille laittamiseen. HTS kustantaa kuljetukset, majoituksen ja matkat. Jos saadaan lisärahoitusta, voimme maksaa pienen näyttelykorvauksen. 

pohjapiirros: http://linnagalerii.ee/wp-content/uploads/2016/07/parnu_city_galley.pdf


Muita uutisia