Raakel Kuukka: Yön puutarha – Night Garden

Raakel Kuukka: Pensas / Bush ( 2009, pigment ink print, 104 x 86 cm)

Yön puutarha – Night Garden

Gallery Arthur | Art Lending 2–31 October 2021

 

Näyttelyssä on esillä valokuvia sarjasta Yön puutarha (2009–2015). Olen valokuvannut loppukesän öinä lapsuuskotini pihamaalla ja puutarhassa kasveja, kukkia, puita ja kotitaloa. Paikka, ihminen, läsnäolo, salamalla valaistut tunnelmat ja kuvalliset heijastumat ovat todellisia. Todellista on myös se, että tämä sodan jälkeen rakennettu talo, puutarha ja pihamaa on lapsuuskotini. Lapsuusperheeni evakkoudella on edelleen merkitystä; koti ja kodittomuus, yksinäisyys, rakkaus ja kaipaus ja elämän hetkellisyys ovat käsitteitä, jotka ovat pyörineet mielessäni tätä teoskokonaisuutta tehdessäni.

On yllätyksellistä millaiselta öinen puutarha ja pihalle siirretyt esineet näyttävät valaistuina ja esiin nostettuina pimeydestä ja mustuudesta. Kuvissani esiintyvät mm. jasmika, akileija, lilja, pelargonia, kultapallo, vuorenkilpi ja omenapuu.

Raakel Kuukka

 

Raakel Kuukka on toiminut valokuvataiteilijana 1980-luvun alusta lähtien. Vuodesta 2003 alkaen hän on tehnyt myös videoteoksia. Kuukka on kuvannut läheisiään, elämän muutoskohtia, identiteetin murrosta ja rakentumista. Myös historia on vahvasti läsnä Kuukan työskentelyssä. Kuukka on toiminut vapaana taiteilijana sekä valokuvauksen tuntiopettajana lukuisissa oppilaitoksissa. Hän on esittänyt teoksiaan säännöllisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Kuukka on julkaissut kaksi valokuvakirjaa : Äidin kirja / Mothers Book (1998) ja Kirjeitä tyttärelle / Letters to a Daughter (2011).

 

raakel.kuukka@kolumbus.fi
+358 40 529 2392
www.raakelkuukka.fi

 

Raakel Kuukka’s art in the Art Lending online selection

 

GALLERY ARTHUR | ART LENDING | HELSINKI ARTISTS’ ASSOCIATION

Rikhardinkatu Library | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

Opening hours Tue–Fri 12–6pm and Sat–Sun 12–4pm

+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi

www.taidelainaamo.fi

 

The gallery follows the current COVID-19 safety instructions set by the Regional State Administrative Agency for Southern Finland. When visiting us, please remember to: use a face mask and hand sanitizer, and stay home if you are feeling sick. If needed, we will provide a face mask. Please keep a safe distance to other people and cough and sneeze to your sleeve or a tissue.