Keskustakirjasto Oodi – mediataidetta kaikille kaupunkilaisille

Helsingin Taiteilijaseuran vuosittaiset mediataiteen näyttelyt Keskustakirjasto Oodissa yhteistyössä kirjaston kanssa esittelevät saavutettavasti kiinnostavaa kotimaista ja ulkomaista media- ja äänitaidetta kirjaston tuloaulan seinäpinnoilla. Näyttelyiden yhteyteen järjestetään myös katselutilaisuuksia sekä mediataidetapahtuma Oodin Kuutiossa, jossa on mahdollisuus esitellä myös muun muassa virtuaalitodellisuusteoksia.

HAA EUROPE

Tutustu HAA Europe -projektin yhteydessä Oodissa esitettyyn SYNTHESIS-teokseen (englanniksi)

YHTEYS | CONNECTION -mediataidekokonaisuus esillä
keskustakirjasto Oodin aulatilassa 4.–30.11.2022

Kuvassa otos Vappu Rossin videoteoksesta Carbon Based Love (2014, 5 min. 40 sek., 16:9, stereo)

Helsingin Taiteilijaseura tuo jo neljättä kertaa mediataiteen näyttelyn Helsingin keskustakirjasto Oodiin. YHTEYS | CONNECTION -näyttelykokonaisuus nähdään Oodin aulatilassa 4.–30.11.2022.

Näyttelyn taiteilijat ovat Gunzi HolmströmNoora KaunistoPia MännikköVappu RossiOtto Santala ja Maija Toropainen.

Helsingin Taiteilijaseura edustaa yli 900 helsinkiläistä kuvataiteilijaa ja jäsenistöön kuuluu myös lukuisa joukko aktiivisia ja ajankohtaisia mediataiteen edustajia. Jäsentaiteilijoille suunnatun avoimen haun kautta saatiin esille ajankohtainen kooste mediataiteen kirjoa. Oodin 2022 näyttelykokonaisuuden kuraattoreina toimivat Satu Kalliokuusi ja Eeva Muona Helsingin Taiteilijaseurasta. Näyttelyyn valittiin esille kuusi videoteosta, joita yhdistää monitulkintaisesti yhteyden teema. Ihmiselle ominaista on pyrkimys yhteyteen ja ymmärrykseen, liittyen muun muassa omaan sisäiseen kokemukseen, ihmissuhteisiin, ympäröivään aikaan ja paikkaan sekä luontoon. Näitä sidoksia taiteilijat ovat käsitelleet näyttelyyn valituissa teoksissa.

Mediataide pääsee Oodissa vahvasti huomion kohteeksi. Avara tila ja mediakirjaston erinomaiset tekniset puitteet mahdollistavat mediataiteen esittämiselle avoimen ja kaikille saavutettavan yhteyden. Näyttelyn teokset nähdään laajoina projisointeina Oodin aulan seinillä.

Helsingin Taiteilijaseura tavoittelee Oodin näyttelyiden kautta mediataiteelle lisää näkyvyyttä ja taiteilijoille monipuolistuvia edellytyksiä taiteen tekemiseen.

Näyttelyn avajaisia juhlitaan torstaina 3.11. klo 17–19, lämpimästi tervetuloa!

Keskustakirjasto Oodi
www.oodihelsinki.fi
Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki
avoinna ma–pe klo 8–21, la–su klo 10–20