Taidelainaamo

Uniikkia taidetta omaksi paikallisia kuvataiteilijoita tukien

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo välittää paikallisten ammattikuvataiteilijoiden teoksia niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Taidelainaamon monipuolisessa ja jatkuvasti kasvavassa teosvalikoimassa on runsaat 11 000 teosta Helsingin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoilta, mm. maalaustaidetta, grafiikkaa, valokuvia sekä veistoksia.

Tutustu Taidelainaamon valikoimaan!

Löydä ja varaa suosikkisi yli 11 000 teoksen monipuolisesta valikoimasta

Lainaa ja osta

Taidelainaamosta voi hankkia taidetta joko ostamalla kertamaksulla tai kuukausittaisella lainalla. Kuukausimaksu määräytyy teoksen myyntihinnan mukaan, ja ensimmäinen erä maksetaan lainaushetkellä. Kun teoksen kokonaissumma on maksettu, teos siirtyy lainaajan omistukseen. Teoksen voi palauttaa Taidelainaamoon milloin tahansa.

Taidelainaamon laajaa teos- ja taiteilijavalikoimaa pääsee selaamaan osoitteessa www.taidelainaamo.fi. Hakua voi rajata kätevästi esimerkiksi taiteilijan sukunimen tai teoksen värin, koon tai aiheen mukaan.

Taidelainaamolla on myös mittava tilausvalikoima taiteilijoiden työhuoneilla sijaitsevia teoksia, joita voi tilata nähtäväksi Taidelainaamoon.

Suurikokoisten teosten katsomiseksi järjestetään työhuonekäyntejä. Monipuolinen teosvalikoima ja asioinnin helppous kannustavat asiakkaita kokeilemaan uutta ja tekemään yllättäviä ja rohkeita taidevalintoja.

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo perustettiin vuonna 1995 yhteistyössä Helsingin kaupunginkirjaston kanssa. Taidelainaamo toimii arkkitehtonisesti upean Rikhardinkadun kirjaston alakerrassa tiiviissä yhteistyössä kirjaston kanssa mm. järjestäen yhteisiä näyttelyitä ja tapahtumia. Lainaamon ja kirjaston tiloissa toimivat Galleria Arthur ja Galleria Rikhard esittelevät kuukausittain vaihtuvia jäsentaiteilijoiden näyttelyitä.

Yksityisille

Hanki uniikkia taidetta vaivattomasti ja tue samalla paikallisia kuvataiteilijoita! Taidelainaus mahdollistaa laadukkaan kuvataiteen hankkimisen matalalla kynnyksellä. Taidelainaus etenee kuukausijaksoissa, ja lainaussopimus tehdään toistaiseksi. 

LUE LISÄÄ

Yrityksille

Taidelainaamo palvelee yritysasiakkaita joustavasti ja monipuolisesti taiteen lainaamiseen ja teoshankintoihin liittyvissä asioissa tarjoten muun muassa suunnittelupalvelua sekä lainanäyttelypaketteja. 

LUE LISÄÄ

Taiteilijoille

Taidelainaamo tarjoaa Helsingin Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoille kattavan teosvälityspalvelun sekä monipuolista näyttelytoimintaa. Helsingin Taiteilijaseuran jäseneksi voivat hakea Helsingissä asuvaammattimaisesti toimivat kuvataiteilijat.

LUE LISÄÄ

Yhteystiedot

p. +358 50 470 5298
sähköposti: taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi

Käyntiosoite

Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki

Aukioloajat

ti–pe klo 12–18
la–su klo 12–16
maanantaisin suljettu

Poikkeusaukioloajat 2022–2023

– pyhäinpäiväviikonloppu 5.–6.11. suljettu
– isänpäiväsunnuntai 13.11. suljettu
– itsenäisyyspäivä 6.12. suljettu
– joulu 24.–26.12. suljettu
– vuodenvaihde 31.12.–1.1. suljettu
– loppiainen 6.1. suljettu

#taidelainaamo