Virkistyspäivät

Helsingin Taiteilijaseuran kurssikeskus järjestää tilauksesta yrityksille ja ryhmille virkistyspäiviä Kaapelitehtaalla. Tarjoamme retkiä piirustus-, maalaus-, grafiikka- ja savityöskentelyn pariin.  Voit valita valmiin virkistyspäiväpaketin: Virkisty väreillä, Savesta keramiikaksi, Metalligrafiikka tai Elävän mallin piirustusta tai virkistyspäivä voidaan räätälöidä tilaajan toiveiden mukaan.

Virkistyspäiviä järjestetään Kaapelitehtaalla kurssikeskuksen tiloissa (optimaalinen ryhmäkoko 15 henkeä) tai yrityksen/ryhmän omissa tiloissa sopimuksen mukaan. Suotuisina vuodenaikoina virkistyspäivät voidaan toteuttaa ulkoilmakursseina esimerkiksi Suomenlinnassa tai Kasvitieteellisessä puutarhassa.

Kurssikeskus sijaitsee Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa;

Kulku Kaapelitehtaalle tapahtuu Tallberginkadun porttikongin kautta. Sisäänkäynti koululle AB-rapusta (hissi tai portaat) 3. kerros.

• Julkiset kulkuyhteydet: Ruoholahden Metroasema, raitiovaunu nro 8, bussit 21 Kampista ja 22 Punavuoresta.

Ota yhteyttä kurssisihteeriin ja pyydä tarjous.

kurssit@helsingintaiteilijaseura.fi

Virkistyspäiväpaketit

Savesta keramiikaksi

Kaksi kokoontumiskertaa, yhteensä 6 tuntia

Oma astia tai muu vapaa teos

Työstämme savea käyttäen ikivanhaa makkaratekniikkaa sekä kaulittavaa levytekniikkaa. Painamme saveen kasveilla, pitseillä tai jollain itselle tärkeällä kuviolla. Toisella kokoontumiskerralla maalaamme teokset encopeväreillä ja pintakäsittelemme oksideilla. Tämän jälkeen työt menevät ensin raakapolttoon ja sitten lasituspolttoon keramiikkakeskus Septariaan.

• Kurssille otetaan max. 15 osallistujaa
  • Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta savityöskentelystä.
  • Virkistyspäivämaksuun sisältyy kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet, sekä poltot ja lasitukset.
  • Valmiit kurssityöt ovat noudettavissa kahden viikon päästä kurssista.
  • Savena kurssilla käytetään korkean polton valkosavea tai punasavea.

Virkisty väreillä

Yksi kokoontumiskerta, 3 tuntia

Maalataan virkistäviä, väreihin perustuvia aiheita yksin ja ryhmässä. Etsitään maalaamisesta voimavaraa oman työn oheen. Akryylivärit, akvarellivärit tai peitevärit.

• Kurssille otetaan max. 15 osallistujaa
  • Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta maalamisesta.
  • Virkistyspäivämaksuun sisältyy kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet.
  • Työt voi ottaa päivän päätteeksi mukaan.

Elävän mallin piirustusta

Yksi kokoontumiskerta, 3 tuntia

Tutustu elävän mallin piirustukseen!
Tutustu ihmiskehon mittasuhteisiin, ja harjaannuta silmän ja käden yhteistyötä. Teemme nopeita croquis-piirustuksia sekä yhden pidemmän harjoituksen.
  • Kurssille otetaan max. 15 osallistujaa
  • Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta elävän mallin piirtämisestä.
  • Virkistyspäivämaksuun sisältyy kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet kuten litoposter elävänmallinpaperi, hiili, fiksatiivi, säämiskä ja maalarinteippi.
  • Työt voi ottaa päivän päätteeksi mukaan.

Metalligrafiikka

Kaksi kokoontumiskertaa, yhteensä 6 tuntia

Kokeillaan metalligrafiikkaa! Kurssilla tehdään oikea viivasyövytys kuparilaatalle ja siitä grafiikan vedoksia. Nopeimmat tekijät voivat tehdä lisätyönä myös kartonkigrafiikan. Voit miettiä kuva-aiheita viivapiirustuksena jo valmiiksi, niin ehdit kurssilla enemmän.

• Kurssille otetaan max. 15 osallistujaa
  • Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta metalligrafiikasta.
  • Virkistyspäivämaksuun sisältyy kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet.