Galleria Katariinassa on esillä Heidi Lahtisen näyttely Kultakonna ja kolmihampaat 19.7.–11.8.2024. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 18.7. klo 17–19!

Kuva Heidi Lahtisen teoksesta.

Kuva: Heidi Lahtinen

 

Heidi Lahtinen: Kultakonna ja kolmihampaat

Kultakonnan epäillään kadonneen maan päältä yli 30 vuotta sitten. Kultakonnat elivät runsaslukuisina noin neljän neliökilometrin alueella Monteverden kaupungin pohjoispuolella Costa Ricassa. Viimeinen havainto kultakonnasta on vuodelta 1989 ja laji on sittemmin listattu sukupuuttoon kuolleeksi.

Näyttelyn teemana ovat sukupuuttoon kuolleet eläinlajit. Osassa teoksista eläimet on sommiteltu sikin sokin kuin tervahaudasta löydettyinä: jaavantiikerille on ilmestynyt muinaisvuohen pää ja lehmäantiloopille merilehmän ruumis. Joissakin teoksissa eläimet esiintyvät sellaisena kuin ne olivat eläessään.

Heidi Lahtinen (s.1984) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Lahtinen valmistui taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2011. Lahtisen tekniikka on ollut viime vuosina tuftaus, minkä lisäksi hän on hyödyntänyt töissään erilaisia  rappaustekniikoita. Galleria Katariinassa esillä oleva Kultakonna ja kolmihampaat on hänen kahdeksas yksityisnäyttelynsä. Hänen teoksiaan on ollut esillä myös lukuisissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä.


Muita näyttelyitä