Kiinnostaako Helsingin Taiteilijaseuran jäsenyys?

Helsingin Taiteilijaseura (HTS) edistää kuvataidealan toimintamahdollisuuksia ja asemaa monipuolisella koulutus-, hanke- ja näyttelytoiminnalla sekä monialaisella yhteistyöllä. Helsingin Taiteilijaseura on yli 900 helsinkiläisen ammattikuvataiteilijan ammatillisia etuja ajava järjestö, joka perustettiin vuonna 1967.

Seuran ydintoimintoja ovat näyttely- ja taidelainaamotoiminta, kansainväliset toiminnot sekä kuvataidekoulun ja kurssikeskuksen tarjoama kuvataiteen kurssi- ja koulutustoiminta. Seura arvostaa toiminnassaan kestävyyttä, yhteisöllisyyttä, ammatillisuutta, monimuotoisuutta, paikallisuutta ja kansainvälisyyttä yhdistävää glokaalisuutta ja luovaa hulluutta sekä pyrkii edistämään kuvataiteen saatavuutta ja saavutettavuutta.

Helsingin Taiteilijaseura tarjoaa jäsenilleen lukuisia jäsenpalveluja ja -etuja. Lisäksi jäsenemme ovat HTS:n kautta myös Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäseniä, ja saavat näin alennuksia esim. taidemuseoiden sisäänpääsymaksujen ja taidetarvikkeiden hinnoista, ja voivat hakea näyttelyaikoja myös SKjL:n näyttelytoiminnasta.

Helsingin Taiteilijaseuran jäseneksi voivat hakea Helsingissä asuvat ammattikuvataiteilijat. Tänä vuonna myös taideopiskelijat voivat hakea jäseniksi, mikäli taiteellinen näyttö on tarpeeksi vahva. Hakemuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi. Uudet jäsenet valitsee Helsingin Taiteilijaseuran hallitus vuosikokouksen asettamien kriteereiden mukaan.

Seuran vuosittainen jäsenmaksu on tällä hetkellä 65 €, ja seuraavan vuoden jäsenmaksun määrää aina vuosikokous joulukuussa.

2023 jäsenhaku

Jäsenhaku järjestetään kerran vuodessa syksyllä. Ilmoitamme haun lähestymisestä verkkosivuillamme sekä somekanavissamme.

2022 jäsenvalinta-kriteerit

  • Helsingin Taiteilijaseuran jäseneksi voivat hakea Helsingissä asuvat ammattikuvataiteilijat. Myös taideopiskelijat voivat hakea jäseniksi.
  • Jäsenvalinnassa tarkastellaan sekä teoksia että CV:tä, teosten taso vaikuttaa kuitenkin eniten.
  • Tuo CV:ssä esiin koulutus, yksityisnäyttelyt, yhteisnäyttelyt, jäsenyydet muissa taiteilijaorganisaatioissa, kokoelmaostot, julkiset teokset, taideprojektit/ performanssit/ muu taiteellinen toiminta, luottamustehtävät, residenssivierailut, taiteen opetus jne.
  • Visuaalisen alan hakemuksiin on ensiarvoisen tärkeää liittää mahdollisimman hyvät ja ajantasaiset kuvat teoksista.Yhtenäisyys on valttia – ei retrospektiivinen kooste viimeiseltä kymmeneltä vuodelta tai kaikkea erilaista, vaan ennemmin viimeisen parin vuoden ajan tuotantoa.