Kiinnostaako Helsingin Taiteilijaseuran jäsenyys?

Helsingin Taiteilijaseura (HTS) edistää kuvataidealan toimintamahdollisuuksia ja asemaa monipuolisella koulutus-, hanke- ja näyttelytoiminnalla sekä monialaisella yhteistyöllä. Helsingin Taiteilijaseura on yli 900 helsinkiläisen ammattikuvataiteilijan ammatillisia etuja ajava järjestö, joka perustettiin vuonna 1967.

Seuran ydintoimintoja ovat näyttely- ja taidelainaamotoiminta, kansainväliset toiminnot sekä kuvataidekoulun ja kurssikeskuksen tarjoama kuvataiteen kurssi- ja koulutustoiminta. Seura arvostaa toiminnassaan kestävyyttä, yhteisöllisyyttä, ammatillisuutta, monimuotoisuutta, paikallisuutta ja kansainvälisyyttä yhdistävää glokaalisuutta ja luovaa hulluutta sekä pyrkii edistämään kuvataiteen saatavuutta ja saavutettavuutta.

Helsingin Taiteilijaseura tarjoaa jäsenilleen lukuisia jäsenpalveluja ja -etuja. Lisäksi jäsenemme ovat HTS:n kautta myös Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäseniä, ja saavat näin alennuksia esim. taidemuseoiden sisäänpääsymaksujen ja taidetarvikkeiden hinnoista, ja voivat hakea näyttelyaikoja myös SKjL:n näyttelytoiminnasta.

Helsingin Taiteilijaseuran jäseneksi voivat hakea Helsingissä asuvat ammattikuvataiteilijat. Tänä vuonna myös taideopiskelijat voivat hakea jäseniksi, mikäli taiteellinen näyttö on tarpeeksi vahva. Hakemuksen voi jättää suomeksi tai englanniksi. Uudet jäsenet valitsee Helsingin Taiteilijaseuran hallitus vuosikokouksen asettamien kriteereiden mukaan.

Seuran vuosittainen jäsenmaksu on tällä hetkellä 65 €, ja seuraavan vuoden jäsenmaksun määrää aina vuosikokous joulukuussa.

Hakemuksen käsittelymaksu on 25 €. Käsittelymaksu suoritetaan Helsingin Taiteilijaseuran tilille FI41 1544 3000 1992 86 (BIC: NDEAFIHH). Maksussa tulee olla viitenumero 8 00226. Muista liittää hakemukseen PDF-kuitti maksusta.

Hakuaika on voimassa 7.10.2022-8.11.2022 klo 23:59 saakka. Tämän jälkeen vastaanotettuja hakemuksia ei käsitellä. Hallitus päättää jäsenvalinnasta tammikuun 2023 aikana, ja kaikille hakemuksen jättäneille tiedotetaan tuloksesta tuolloin. Taiteilijaseura ottaa vastaan ainoastaan sähköisiä jäsenhakemuksia. Hakea voi myös englanniksi.

Lisätietoja jäsenhausta: petra.saarinen@helsingintaiteilijaseura.fi

Syksyn 2022 jäsenhaku

Syksyn 2022 jäsenhaku aukeaa 7.10.2022 ja päättyy 8.11.2022. Ajantasaista tietoa Helsingin Taiteilijaseuran toiminnasta ja hakuajoista saat verkkosivuiltamme sekä somekanavistamme.