yli 12-vuotiaat 5.6.-9.6. ma-pe klo 9:10-15:15 Tuntematon Itämeri, opettaja Piia Kokkarinen 

yli 12-vuotiaat 5.6.-9.6. ma-pe klo 9:10-15:15 Tuntematon Itämeri, opettaja Piia Kokkarinen 

Kurssilaiset ja opettaja kokoontuvat Kauppatorille HSL:n Suomenlinnan lautan lähtölaiturille klo 9:10 (lautan lähtöaika on klo 9:20).

Opettajat valvovat lapsia lauttamatkoilla sekä Suomenlinnassa. Lapsen huoltaja tai muu huoltajan valtuuttama hakija noutaa kurssilaisen Kauppatorin lauttalaiturilta klo 15:15.

Leireillä sukellamme taideseikkailuun Itämeren saloihin. Taiteen menetelmin pohdimme sitä, mikä Itämeressä on kätkettyä, sekä omaa suhdettamme tuntemattomaan. Tutustumme Itämeren kasvustoon ja eliöihin esimerkiksi maalaamalla, piirtämällä ja kolmiulotteisuutta hyödyntäen. Materiaaleina käytämme muun muassa mustetta, hiiltä, maalia ja meren meille tarjoamia yllätyksiä.

Kurssi järjestetään yhteistyössä John Nurmisen säätiön kanssa.

Opettajat ovat pedagogisesti kokeneita ammattikuvataiteilijoita. He matkustavat lasten kanssa lauttamatkat ja huolehtivat ryhmänsä turvallisuudesta ja viihtyvyydestä matkojen ja evästaukojen aikana. Kursseilla työskennellään mahdollisimman paljon ulkona, mutta Taidekoulu Maan taideluokat tarjoavat tarvittaessa hyvin varustetut ja lämpimät sisätilat työskentelyyn. Lasten opetuksessa avainsanoja ovat elämyksellisyys sekä lapsen elämismaailmasta kumpuava kuvakieli. Opettajat ottavat huomioon, että samassa ryhmässä voi olla vasta aloittaneita ja jo pidempään kuvataidetta harrastaneita. Opetussisällöt ja opetusmetodit suunnitellaan lapsen ikään ja kehitysvaiheeseen sopiviksi.  

Opetuskerta alkaa yhteisellä tehtävänannolla ja aiheeseen virittäytymisellä keskustellen ja havaintoja tehden. Siksi on tärkeää tulla tunnille ajoissa. 

Elävintä tietoa taideopetuksen sisällöistä saa viikon päätyttyä, kun lasten työt tuodaan kurssiviikon jälkeen kotiin ja heillä on mahdollisuus kertoa niistä vanhemmille tuoreeltaan.  

 

  • Ryhmä nro 300S1
  • yli 12-vuotiaat
  • ma-pe 9.10–15.15
  • opettaja Piia Kokkarinen
  • Suomenlinna, Taidekoulu Maa
  • Hinta:  50 € (Hinta sisältää opetuksen ja materiaalit.)

 

 

Kurssikirje

Ilmoittaudu kurssille

ilmoittaudu tästä

Iloa ja taitoja kuvataideharrastuksesta