GALLERIA ARTHUR | Elisa Rovamo: Maalauksia 6.–30.9.2023

Elisa Rovamon teos 'Rose'

Elisa Rovamo: Rose (2018, akryyli, 100 x 100)

 

Poimin maalauksiini ympärillä olevasta kuvien virrasta ihmishahmoja, jotka tuntuvat olemuksellaan viestivän jotain. Haluan ottaa selvää, mitä se voisi olla. Annan hahmoille uuden identiteetin maalaamalla: karsin pois kaiken ulkoisen, mihin en halua kiinnittää huomiota: vaatteiden yksityiskohdat sekä ympäristön tunnusmerkit. Tuon sen sijaan esille tunteet ja pienet eleet, kehon sanattomat viestit.

Asettelen hahmojani kuin näyttämölle: hetkiksi, tilanteiksi, pysäytetyksi pantomiimiksi. Monissa maalauksissa hahmo on yksin, toisissa kaksin, mutta aina keho ilmaisee ja kertoo sanattoman tarinan. Kerrostan maalauksiini ulkoista maailmaa ja sisäisiä mielen jännitteitä, näkyvää ja ja pinnan alla piilossa olevaa. Minua kiinnostaa se, minkä näytämme ulospäin ja mikä jää usein piiloon: valoisuus ja keveys päällä, tummemmat sävyt ja varjot syvemmällä.

Maalausteni perustana ovat abstraktit peruselementit: väri, muoto, rytmi ja sommittelu. Niiden avulla rakennan maalausta ja kuvaan psyyken ja ihmissuhteiden abstrakteja asioita, tunteita ja ristiriitoja.

——————
Elisa Rovamo on opiskellut taidehistoriaa Helsingin yliopistossa. Hänellä on loppututkinto Taideteollisessa korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto) sekä opintoja Vapaassa Taidekoulussa. Rovamo maalaa aiheenaan ihmishahmo, joka usein on lähes abstrakteiksi väripinnoiksi pelkistetty. Hänen maalauksensa ovat psykologisesti latautuneita ja ne tarkastelevat ihmisen suhdetta itseensä ja toisiin.

Rovamolla on ollut vuodesta 2002 alkaen yli 20 yksityisnäyttelyä, ja hän on osallistunut kymmeniin yhteisnäyttelyihin. Elisa Rovamo on Taidemaalariliiton, Helsingin Taiteilijaseuran ja Viipurin Taiteilijaseuran jäsen.

 

Verkkosivut
Teokset Taidelainaamossa

 

GALLERIA ARTHUR | HELSINGIN TAITEILIJASEURAN TAIDELAINAAMO

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna ti–pe klo 12–18, la–su klo 12–16, ma kiinni
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi

Muita näyttelyitä