GALLERIA ARTHUR | Susanna Suikkari: Grafiikkaa 4.–31.7.2023

Susanna Suikkarin teos 'Matka maailman ääriin'

Susanna Suikkari: Matka maailman ääriin (2023, etsaus, akvatinta ja pehmeäpohja, 20 x 20 cm)

 

Sananen teoksistani

Raitajalkaiset ja keltanokkaiset linnut tepastelevat taas inhimillisten tuntemusten maailmassa, romanssin pyörteissä tai pesänrakennuspuuhissa. Kerran jo ehdin luulla, että kaikki olivat jo kuoriutuneet, mutta onneksi eivät.

Suuret unelmat ja toiveet esittäytyvät alkumuodossaan. Muna. Alussa oli muna, siitä se kaikki alkoi. Sen pyöreä, epätäydellisen täydellinen muoto ihastuttaa, pintakuvioinnin variaatiot kertovat jotakin. Sisältö salaisuuksineen paljastuu, tai sitten jää salaisuudeksi. Sisällä on kaikki tai ei mitään.

Huumori on tärkeä elementti kuvamaailmassani. Sen alla saattaa kuitenkin piillä vakaviakin sanomanpoikasia, ne täytyy vain itse löytää.

Meri, merimaisema ja merenelävät ilmaantuvat teoksiini aika ajoin. Mielessä liikkuu huoli merien tilasta ja monimuotoisen eliöstön selviytymismahdollisuuksista, merten suojelusta.

Olen erikoistunut metalligrafiikan syövytysmenetelmiin, erityisesti etsaukseen, akvatintaan ja akryylipohjaiseen pehmeäpohjaan. Teokset on toteutettu kahdella tai kolmella laatalla.

Omassa työskentelyssä ja opetustyössä käytän vähemmän haitallisia akryylipohjaisia ja vesiliukoisia taidegrafiikan menetelmiä. Perinteisten grafiikanmenetelmien rinnalle on tullut monia uusia mielenkiintoisia tapoja tehdä taidegrafiikkaa ja samalla rikastuttaa grafiikan keinoin kuvakerrontaa.

Työhuoneeni sijaitsee Espoon Karhusaaressa metsän reunalla, puiston ja meren äärellä, moottoritien varrella, siis kaupunkilaiselle unelmapaikalla ajatellen luonnon ja urbaanin elämän leikkauspintaa. Täällä luonto suorastaan astelee sisään ohi ajavien autojen moottorin murahtelun säestyksellä. Luonto, eläimet, kasvit ja luonnon kiertokulku herättää kiinnostuksen kuvata elämän monimuotoisuutta metalligrafiikan keinoin.

 

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 6.7. klo 17–18.30!

 

Susanna Suikkari
taidegraafikko
susanna.suikkari@gmail.com

 

Teokset Taidelainaamossa
Kuvataiteilijamatrikkeli

 

GALLERIA ARTHUR | HELSINGIN TAITEILIJASEURAN TAIDELAINAAMO

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna kesä–elokuussa ma–to klo 12–18 ja pe klo 12–16, la–su kiinni
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi