Galleria Katariinassa on Mira Kankaanrannan näyttely 23.6.–16.7.2023.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 22.6. klo 17–19! 

Kuva Mira Kankaanrannan teoksesta.

Kuva: Mira Kankaanranta – Aurinko hellii, öljy kankaalle, 55×50 cm, 2022 

 

Mira Kankaanranta: Lopulta minusta tulee lintu  

Galleria Katariinassa on esillä Mira Kankaanrannan öljyvärimaalauksia. Kankaanranta poimii kuva-aiheita maalauksiinsa ympäröivästä maisemasta, pihapiiristä ja metsäpoluilta. Kankaanrannan maalauksissa luontoelementit ja kasvillisuus kietoutuvat ihmishahmoihin niin, ettei niitä voi enää erottaa toisistaan. Maalauksiin vaikuttavat ulkoiset havainnot maailmasta, mutta etenkin Kankaanrannan oma sisäinen tunnemaailma.    

”Koen vahvasti taivaan ja maan eri sävyt, oksien muodot, kukkien loiston ja lintujen liikkeen. Havainnot ja tuntemukset käyvät läpi päänsisäisen prosessin ja siirtyvät jossain muodossa maalauksiin. Aloitan maalauksen ilman tarkkaa suunnitelmaa tai luonnoksia. Työstämisen kautta etsin jotain olennaista, mitä en vielä tiedä olevan. Lisään maalia ja poistan, lisään ja peitän niin kauan, että olen löytänyt jotain itselleni tärkeää ja pysäyttävää, enkä kuitenkaan välttämättä edelleenkään tiedä, mitä se jokin on. Maalausprosessini on jatkuvaa etsimistä ja tasapainottelua harkittujen yksityiskohtien ja nopeamman spontaanin maalaamisen välillä. Maalausteni kautta pohdin ihmisen katoavaisuutta, asioiden hetkellisyyttä, haavoittuvuutta ja keskeneräisyyttä. Mietin ristiriitoja, tasapainoa ja kaipuuta sulautua ympäristöön.”   

Mira Kankaanranta (s. 1983) on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta 2012 ja pitänyt useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä ympäri Suomea. Hän on kotoisin Torniosta ja asuu nykyään Salossa, Teijon kylässä.  Hänen teoksiaan on Valtion teostoimikunnan, Aineen taidemuseon ja Rovaniemen kaupungin kokoelmissa.   

 

GALLERIA KATARIINA 

Rikhardinkatu 1, 00130 Helsinki 

+358 50 550 3811 

Ti–pe 11–17, la–su 12–16 

Poikkeukset koskien gallerian aukioloaikoja:  

Juhannusviikonloppuna (23.–25.6.) galleria on kiinni. 


Muita näyttelyitä