Galleria Katariinassa on esillä Reijo Kärkkäisen näyttely Robocop of the Pissfactory Visits Kungfubingo Remixed 28.4.–21.5.2023 

 Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 27.4.2023 klo 17–19! 

Kuva Reijo Kärkkäisen teoksesta

Kuva | Reijo Kärkkäinen: Kungfubingo Remixed, akryyli ja huopakynä kovalevylle, 2005–2022, 74 x 122 cm 

 

Reijo Kärkkäinen: Robocop of the Pissfactory Visits Kungfubingo Remixed   

Reijo Kärkkäinen tutkii töissään piirtämisen ja maalaamisen sekä tekstin ja kuvan rajankäyntiä ja näiden keskinäistä vuorovaikutusta. Esittävä vuorottelee abstraktin ilmaisun kanssa ja piirrosjälki kohtaa maalauspinnan. Kärkkäinen rinnastaa myös erilaisia näkökulmia, joissa vakavuus kohtaa satiirin ja populaarikulttuuri leikittelee perinteisen taideilmaisun kanssa. Mielleyhtymät törmäävät ja risteilevät keskenään, ja kun törmäys syntyy oikeissa olosuhteissa, syntyy elämää.  

Taiteilija kuvailee näyttelykokonaisuuttaan:  

”Tarjolla on ennen näkemätöntä ja uudelleen miksattua. Kuvissa sekoilevat niin viivat kuin värit. Vanhat teokset ovat löytäneet uuden elämän ja saaneet tuoretta materiaalia pintaan. Olen jatkanut kotistudiossani vanhoja maalauksia ja jotakin soundia on jäänyt jäljelle entisistä sessioista, mutta uudet värit ja viivat ovat virittäneet Robottipoliisin taas iskuun. Prosessi lähti liikkeelle sarjasta piirroksia, jotka syntyivät ilman sen kummempaa suunnitelmallisuutta. Viiva täytti pinnan ja rytmi muistutti jotenkin entistä, mutta katseltuani vanhoja töitä uusien rinnalla, kaipasivat vanhat maalaukset kuitenkin päivitystä tähän näyttelyyn. Pissfactoryn Robocop on tullut täysi-ikäiseksi. Ruosteet pois muttereista ja annetaan alitajunnan viedä.”  

Reijo Kärkkäinen (s. 1964) on suomalainen kuvataiteilija, joka valmistui taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Kuvataiteilijana Kärkkäinen on moniottelija, jonka tuotantoon mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia, sarjakuvaa ja kuvituksia. Lisäksi hän toimii mukana kansainvälisessä taiteilijaryhmässä Le Dernier Crissä ja Kutikuti ry:ssä. Taiteilija asuu ja työskentelee Kuopiossa.  

Kärkkäisen näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus (Taike).  

 

Galleria Katariina, Rikhardinkatu 1, 00130 Helsinki  

Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16 


Muita näyttelyitä