GALLERIA RIKHARD | Taina Kokkonen: Grafiikkaa 5.–30.9.2023

Taina Kokkosen teos 'Atlas'

Taina Kokkonen: Atlas (2022, kohopaino ja kollaasi, 1/1, 91 x 64 cm, kehyksineen 106 x 78 cm)

 

Taina Kokkonen on Helsingissä työskentelevä taidegraafikko. Kokkonen leikittelee ornamentaalisilla muodoilla abstrakteissa teoksissaan. Hän miettii tarkasti millaisia väripinnat ja muodot ovat, sillä niiden keskinäinen sointuvuus on Kokkosen teoksien sisältö. Tosin pieni yllätyksellisyys sommitteluun aina sisältyy.

Aiheet teoksiin löytyvät luonnosta, sen erilaisista muodoista ja luonnon kiertokulusta. Kokkonen käyttää toistuvia muotoja tehokeinona, jolla saa liikkeen tunnun teoksiin. Teoksen syntyprosessin saattaa lisäksi vaikuttaa jokin muisto, kuva tai vaikkapa ajankohtainen uutinen.

Teokset ovat yksittäiskappaleita, vaikka ovat grafiikan keinoin toteutettuja. Kokkonen painaa erilaisia muotoja kohopainografiikan ja puupiirroksen keinoin. Hän kiinnittää paperisuikaleet osittain päällekkäin ja lomittain luoden niistä uuden kokonaisuuden. Paperin rosoisuuden ja siinä näkyvien paperin syiden kuuluu näkyä. Ne tuovat elävyyttä pintarakenteeseen. Taustalla olevat muodot näkyvät osittain ylempänä olevien muotojen alta.

 

Verkkosivut
Teokset Taidelainaamossa

 

GALLERIA RIKHARD | RIKHARDINKADUN KIRJASTON AULA

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna Rikhardinkadun kirjaston aukioloaikoina
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi

Muita näyttelyitä