GLO Hotel Art | Ritva Määttänen-Valkama: Käsin tehtyä 6.9.2023–30.1.2024

Ritva Määttänen-Valkaman teos 'Sinistä lankaa'

Ritva Määttänen-Valkama: Sinistä lankaa (2023, öljy kankaalle, 130 x 120 cm)

 

Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamolla on showroom Helsingin ydinkeskustan tyylikkäässä jugendhotelli GLO Hotel Artissa Lönnrotinkadulla. Esillä olevat teokset ovat saman tien lainattavissa ja ostettavissa Taidelainaamon kautta.

 

***

 

Maalausteni punaisena lankana kulkee ajatus siitä, että taidemaalauksessa on luovuuden rinnalla lopulta myös kyse käsityöstä. Maalaaminen on minulle assosiaatioita, oman kehon aistimista ja kiinteää vuorovaikutusta materiaalien kanssa. Missä muualla kuin taiteissa ihminen voi luoda maailmoja? Luomiseen tarvitaan käsien työtä, ainakin jos puhutaan kuvataiteista. Materiaalit ja siveltimet johdattavat työtä, ne kertovat omat vaatimuksensa. Aihepiirini vaihtelee kasveista ihmisiin ja kaikkea näiden väliltä. Vaikka aiheet vaihtelevat, materiaalien lisäksi keskiössä ovat värit.

Käsityö on esillä myös GLO Hotel Artin (ent. Vanha Poli, 1903, arkkitehdit Karl Lindahl ja Valter Thomé), julkisivuissa ja interiööreissä. Rakennus edustaa jugend-ajan arkkitehtuuria, johon arts and crafts -liike, eli taidekäsityötä korostanut suuntaus, liittyi. Täällä eri käsityöammattien osaajat ovat saaneet näyttää taitonsa, ja se on näkyvissä mm. rappauspinnoissa ja erilaisissa yksityiskohdissa.

 

Verkkosivut
Ritva Määttänen-Valkaman teokset Taidelainaamon valikoimassa

 

GLO Hotel Art
Lönnrotinkatu 29
00180 Helsinki
+358 10 344 4100
art@glohotels.fi

Muita näyttelyitä