Tulossa! Malmitalon galleriassa on esillä Tuuli Meriläisen Ikimuistoiset hetket 13.6.–3.8.2024.
Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 12.6. klo 17–19!
Kuva Tuuli Meriläisen teoksesta Yön kehrääjät.
Kuva: Tuuli Meriläinen – Yön kehrääjät
Tuuli Meriläinen: Ikimuistoiset hetket
Malmitalon galleriassa avautuu keskiviikkona 12.6. Tuuli Meriläisen Ikimuistoiset hetket -niminen näyttely. Näyttelyssä on esillä kaksi maalaussarjaa, joista ”Modern Fairytales”-sarja on pääosassa. Teokset pohjautuvat ikimuistoisimpiin luontokokemuksiin, joita on kerätty haastattelemalla luonnossa joko työn tai harrastusten
takia paljon aikaansa viettäviltä. Kaikki kerätyt tarinat ovat luettavissa näyttelyn yhteydessä. Näyttelyssä mukana olevan ”Rauha”-sarjan teokset ovat Meriläiselle tyypillisiä kauristeoksia.
”Ikimuistoiset hetket”-näyttelyssä on esillä kaksi maalaussarjaa. ”Modern Fairytales”-sarja kuvaa vaikuttavimpia luontokokemuksia ja Rauha-sarjassa pääosassa ovat tunnelmat ja kauriit. Teokset ovat värikkäitä ja luonto on voimakkaasti esillä kummassakin sarjassa.
”Modern Fairytales”-sarjan teoksia varten on haastateltu eri ikäluokista ihmisiä ja tarinoita on kertynyt monipuolisesti. ”Rauha”-sarjan kaurismaalaukset ovat puhutelleet erityisesti lapsiperheitä ja Meriläinen tunnetaan herkkien kauriinvasojen kuvaajana.
”Modern Fairytales”-sarjaa varten taiteilija on haastatellut kasvotusten ihmisiä ja tutustunut kuviin ja muuhun materiaaliin, jotka liittyvät kertomuksiin. Kertomukset on kirjoitettu ylös ja niiden julkaisuun on pyydetty haastateltavilta lupa. Tarinoita kertyi huomattava määrä ja kaikkia ei ole maalattu teokseksi. Sarjan
toteuttamiseen Meriläinen sai Karjalan kulttuurirahastosta apurajan, jonka avulla hän on työskennellyt sarjan parissa puoli vuotta.
Meriläinen on aina pitänyt tarinoiden kuuntelemisesta sekä lukemisesta. Hänen lapsuuteensa kuului eräretket ja tapahtumat, joihin liittyi tarinoiden kerrontaa nuotion ääressä. Vanhempien ihmisten kertomuksista avautui toinen maailma ja niissä oli usein huumoria mukana, mikä puhutteli Meriläistä. Vuonna 2019 näyttelyn avajaisten yhteydessä Meriläiselle kerrottiin niin vaikuttava tarina, että se sai hänet haaveilemaan tarinan ikuistamisesta maalauksen keinoin. Tämä sai hänet haastattelemaan ihmisiä, joilla oli erityisen hienoja kokemuksia jaettavana ja kirjoittamaan tarinat ylös. Teoksia varten hän rajasi tarinoita niin,
että ne liittyvät tavalla tai toisella luontoon. Suurin osa haastateltavista on vanhempaa ikäluokkaa, mutta mukana on myös nuoria.
”Rauha”-sarjan teokset ovat Meriläiselle tyypillisiä kauriinvasojen kuvauksia. Teoksissa on pääosassa rauhalliset
värit ja tunteiden välittäminen ilmeikkäiden kauriinvasojen kautta. Meriläinen pyrkii teoksillaan tuottamaan iloa ja hyvää mieltä katsojalle. Teokset ovat visuaalisesti kauniita ja helposti samaistuttavia.
Näyttelyssä on nähtävissä monipuolinen kattaus Tuuli Meriläisen teoksia. Näyttely on värikäs sekä hyväntuulinen ja siihen on mukava käydä tutustumassa kaikessa rauhassa. Näyttelyn yhteydessä olevia tarinoita voi lukea ja oman tarinan voi jättää näyttelyssä olevaan keräyslaatikkoon.

Muita näyttelyitä