Arabianrannan kirjastossa on esillä Heini Lehväslaihon näyttely Joku on täällä 5.12.2023–31.1.2024!
Kuva Heini Lehväslaihon teoksesta.
Kuva: Heini Lehväslaiho – Avaruuden rajoilla, sekatekniikka, 74 x 56 cm, 2021
Heini Lehväslaiho: Joku on täällä
Joku Jonkunpoikanen on hamsterin, koiran ja apinan välimuoto, joka syntyi siivet selässään, mutta joutui luopumaan niistä jo pienenä. Hän kaipaa siipiään, mutta huomaa, että myös hiljaisuuden ja mielikuvituksen avulla pystyy lentämään. Arkipäiväisten ilmiöiden eteen pysähtyminen ja asioiden ihmetteleminen ovat Jokulle kuten meille kaikille avaimia uuden näkemiseen. Joku myös ylittää mahdollisuuksien rajoja vain uskomalla vakaasti, että se on mahdollista. Katsoessaan pimeään aukkoon, hän sanoo: ”Kaikessa minkä voi nähdä, on ainakin pieni valo”.
”Olen esittänyt Joku on täällä -sarjan piirustuksia ja maalauksia useissa näyttelyissä vuodesta 2022 alkaen ja työn alla on myös kuvitettu kirja Jokun seikkailuista. Haen inspiraationi ihmisten, eläinten ja kaiken luonnon ykseydestä. Kuvaan usein eläimet vahvoina ja ihmiset haavoittuvaisina. Välillä eläimet ja ihmiset sekoittuvat keskenään. Kaikesta epätäydellisyydestään huolimatta ihminen on osa luontoa, joka on täydellinen.”
Heini Lehväslaiho työskentelee päätoimisena kuvataiteilijana nykyisin Koskenkylän sahalla Pernajassa. Lehväslaiho on valmistunut Taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen laitokselta vuonna 2001 ja tehnyt kaksikymmenvuotisen uran taiteilijoiden ja kirjailijoiden muotokuvaajana.
Arabianrannan kirjasto | Hämeentie 135 A, 00560 Helsinki
Avoinna ma–to 8–20, pe 8–16, la 10–16

Muita näyttelyitä