Galleria Katariinassa on esillä Arto Nurron näyttely In This World 7.–23.10.2022.  

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 6.10. klo 17–19! 

Noudatamme voimassa olevia AVI:n ohjeita, joiden avulla näyttelykäynti onnistuu turvallisesti.  

Kuva: Water***Water (everywhere nor any drop to drink), 2022  

 

Arto Nurro: In This World 

“You can never please anybody in this world.”  

(The Shaggs: Philosophy of the World 

In This World on Arto Nurron kolmastoista yksityisnäyttely Helsingissä. Näyttely koostuu piirtämisen eri keinoin tehdyistä teoksista, ja niissä hyödynnetään paperia materiaalina monin eri tavoin. Piirtämällä tehdyissä maalauksissa viivalla on tärkeä rooli. Teoksissa yhdistyy nopea ja spontaani piirtäminen pitkäjänteisempään ja hitaampaan työstämiseen.  

Teokset ovat syntyneet siveltimellä ja kynällä piirtäen sekä leikaten, repien ja kollaasimaisesti yhdistellen. Esimerkiksi teos Water***Water (everywhere nor any drop to drink) on piirretty pitkällä ruo’olla ja tussilla muutamassa minuutissa tarkoituksena saada tietynlaista vaikeasti kontrolloitavaa, nopeaa viivaa. Sen jälkeen viivat on leikattu irti taustasta, ja tähän on mennyt useita viikkoja. Leikattu viiva on kiinnitetty tussilla mustaksi maalatun taustapaperin päälle niin, että leikatun viivan väri taustapaperin päällä saa aikaan aivan tietynlaisen efektin. Teos nimeltä Grey noise (Re-make) taas on tehty lukemattomista pisteistä, tautofonisesti töpöttäen lyijykynällä.  

Nurron työt ovat abstrakteja mutta esittävään viittaavia, assosioivia. Taiteilijan teosten piirtäen ajateltujen kuvallisten pohdintojen taustalla vaikuttaa taiteilijan kiinnostus ihmisen mielikuvituksessaan keksimiin ikivanhoihin tarinoihin, kulttuurin kerrostumiin ja uudelleen kerrontoihin (re-told) aina antiikin tarinoista ja Raamatusta Iron Maideniin.  

Arto Nurron taiteellista työskentelyä on tukenut Uudenmaan Kulttuurirahasto ja Taike.  

  

Galleria Katariina, Rikhardinkatu 1, 00130 Helsinki  

Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16