Galleria Katariinassa on esillä Emilia Tannerin näyttely Impressions 20.6.–14.7.2024.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 19.6. klo 17–19!

Yksityiskohta Emilia Tannerin teoksesta.

Kuva: Yksityiskohta Emilia Tannerin teoksesta

Emilia Tanner: Impressions  

Impressions on näyttely paperille tehdyistä teoksista, joihin on painettu kohokuviota painoprässin avulla. Kohopaino on toteutettu painamalla paperia epätasaiselle pinnalle korkealla paineella, jolloin paperiin muodostuu reliefi. Osa kohopainossa hyödynnetyistä pinnoista on tehty puulevyä huolellisesti kaivertamalla sekä löytöesineiden avulla. Tekemisen kautta esiin tulevat maisemat voi löytää ja havannoida paperilla. Ennen tasaisen pinnan yli kulkenut valo asettuu nyt huipuille ja heittää pitkän varjon laaksoihin paljastaen syvälle maiseman sisälle muodostuneet raot. Valo paljastaa sen, mikä ei näytä olevan mitään. Teosta tarkkailemalla voi löytää itsensä sen sisältä. Valon hienovaraiset liikkeet sekä katsomiskulma voivat muuttaa teosta. Tasapainoilu siitä, mikä näyttää ilmestyvän ja katoavan, mitä on, mutta ei ehkä näy on vahvasti läsnä teoksissa.  

Teksti: Andreas Behn-Eschenburg 

 

Emilia Tanner (s. 1990) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Tanner käyttää töissään usein paperia materiaalinaan käsitellessään ajan, katoavaisuuden ja havainnon teemoja. Hän lähestyy paperia kolmiulotteisena materiaalina, jota on mahdollista muovata, kuluttaa ja veistää. Etäisyyksien havainnointi, toisto ja uuden löytäminen ovat keskeisessä roolissa hänen taiteellisessa ajattelussaan. Viime aikoina Tanner on keskittynyt installaatioihin sekä valon parissa työskentelyyn.  

Tanner valmistui kuvataiteen maisteriksi taidegrafiikan opintoalueelta Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2021. Hänen töitään on ollut esillä Suomessa ja kansainvälisesti. Tannerin töitä on ollut ryhmänäyttelyissä Galerie Anhavassa (2022) ja Forum Box Galleriassa (2020) sekä yksityisnäyttelyssä Galleria Sinnessä (2022) ja duonäyttelyssä Kohta Taidehallilla (2024). Tanner on palkittu Suomen Taideyhdistyksen Nuorten taiteilijoiden Dukaattipalkinnolla (2023) ja hän oli ehdolla Queen Sonja Print Award -palkinnon saajaksi (2020). Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus. 


Muita näyttelyitä