Miisa Mäkeläinen: Valuma-alue, akryyli kankaalle, 2022                                                                 Kuva: Virppi Venell

 

Galleria Katariinassa on esillä Miisa Mäkeläisen näyttely Perhospusu  3.–19.6.2022

Näyttelyn maalaukset ovat kohtauksia jostain omalaatuisesta maailmasta. Olen maalannut erilaisia kohtaamisen hetkiä, pyyntöjä tulla lähelle ja kehotuksia pysyä kauempana. Kommunikaatiokatkoksia, lempeitä syytöksiä ja suloisia sanoja omalle kullalle. Olen pohtinut valtaa ja luottamusta, jotka ovat ohjelmoituina suhteisiin ja tulevat näkyviksi erilaisissa kohtaamisissa. Olen maalannut katseita, kuiskailua ja käskemistä. Ääneen lausuttuja sekä sanattomia sääntöjä ja sopimuksia välillämme. Antautumista, nähdyksi tulemista ja yksin jäämistä. Vaiston varassa toimimista, tarvetta kannatella ja pitää yllä hyvää fiilistä. Peilisoluja ja perhospusuja. Totuttua tapaa toistella ”mulle kuuluu hyvää”, vaikka ei todellisuudessa kuuluisikaan.

 

Miisa Mäkeläinen on Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2021 valmistunut helsinkiläinen taidemaalari, jonka teoksissa toistuvat erilaiset esille asettumisen, nähdyksi tulemisen sekä keskeneräisyyden teemat. Ristiriidat, leikkisyys, yllättävät yhdistelmät, hankalasti sanoitettavat tunnelmat ja sanaleikit kiinnostavat Mäkeläistä. Myös maalausjälkien etsiminen, sekä moninaiset tavat käyttää maalausmateriaalia, ohjaavat Mäkeläisen työskentelyä.  

 

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus. 

 

 

Galleria Katariina, Rikhardinkatu 1, 00130 Helsinki 

Auki ti – pe 11 – 17, la – su 12 – 16 

Open Tue – Fri 11 – 5 pm, Sat – Sun 12 – 4 pm