Sanni Vanttaja: 12 huone, muste paperille, 2022

Galleria Katariinassa on esillä Sanni Vanttajan näyttely Varjoista 15.–31.7.2022

Näyttelyni koostuu teoksista, joissa pohdin viivan tekemistä, mustan värin käyttöä ja kuvan rakentamisen psyykkistä puolta.

Monokromaattisissa teoksissa liikun kirkkaan ja hämärän välillä. Näyttelyn nimi Varjoista viittaa introspektioon ja hiljentymiseen, omien varjojen tutkimiseen.

Tämän lisäksi se viittaa taiteen syntyhetkeen;

Kun mielen kätköistä liukuu esiin kuvia, ja toistuvat viivat alkavat muodostaa maailmoja. Kun musta väri alkaa hehkua ja synnyttää uutta elämää. Kun koko sisin syttyy loistamaan, ja katse siirtyy varjoista valoon.

 

Sanni Vanttaja (s. 1990) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on opiskellut kuvataidekasvatusta, ja valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2019. Vanttajan teokset liikkuvat kuvataiteen ja runouden välillä, välittäen viestejä kahdella, toisiinsa sulautuvalla kielellä. Taiteessaan hän kokee tärkeäksi kysymisen ja etsimisen, tyhjän tilan ja verkkaisuuden. Ne hetket, jolloin ajatukset liukenevat irti totunnaisesta. Kun sanat ja muodot lipuvat vapaasti ajassa ja tilassa, limittyen toisiinsa. Sen pisteen, jossa kysymys kiteytyy kuvaksi, kuva uudeksi maailmaksi.

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus.

 

Galleria Katariina, Rikhardinkatu 1, 00130 Helsinki

Auki ti – pe 11 – 17, la – su 12 – 16

Open Tue – Fri 11 – 5 pm, Sat – Sun 12 – 4 pm