Galleria Katariinassa on esillä Jesse Avdeikovin näyttely The Mist of Solitude 26.8.–11.9.2022. 
 Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 25.8. klo 17–19!
Noudatamme voimassa olevia AVI:n ohjeita, joiden avulla näyttelykäynti onnistuu turvallisesti. 

 

Kuva: The Mist of Solitude (Jesse Avdeikov)

Jesse Avdeikov: The Mist of Solitude

“Etsin paikkaani tässä maailmassa, niin kuin kaikki muutkin. Välillä tahtoisin, että minut jätettäisiin rauhaan, tuntien ihmisten kohtaamisen vievän kaikki voimani. Tunnen olevani altis ja herkässä tilassa, ihan kuin osa energiastani voisi irrota minusta heitä kohdatessa. Osaisinpa viestiä sen ulospäin olematta ilkeä, mutta se on välillä hyvin hankalaa. 
Toisinaan yksin jääminen ja jonkun toisen silmissä merkityksen menettäminen on pahin pelkoni ja sen vuoksi olen joskus ärsyttävän huomionkipeä. Pelkään ajatusta siitä että minut unohdetaan, että minut työnnetään syrjään, että jään yksin, vailla tarkoitusta. 
Ehkä tämä on kahden näkökannan välimaasto, sen että haluan olla yksin ja samalla pelkään sitä eniten. Nämä kaksi hiertävät vastakkain, aiheuttaen kitkaa, synnyttäen pyrkimyksen kohti jotain. Koskaan ei tule valmista tai täydellistä, mutta suunta on aina jonnekin, ehkä eteenpäin, kohti uutta, kohti muutosta. Yksin muiden joukossa.” 

Jesse Avdeikovin näyttelyn The Mist of Solitude ydinajatus lähti liikkeelle yksinäisyyden monimuotoisuudesta ja huolenaiheesta koskien läheisten ihmisten erilaisia ulkopuolisuuden ja osattomuuden kokemuksia. Sosiaalinen media, pandemia ja etätyöskentely ovat kukin tavallaan muuttaneet tai pahentaneet tilannetta. 

“Pensselinveto ja langanpätkä kerrallaan asetan niitä vierekkäin ja päällekkäin muodostaakseni kuvia. Prosessi muistuttaa meditaation ja käsityön välimaastoa. Jokaisella niistä on jokin tarkoitus ja laajemmin ajateltuna tarkoitukseni on muuntaa ideani, näkemykseni tai tunteeni teoksen muotoon. Lopullinen teoksen tulkinta on erilainen alkuperäiseen ideaani nähden ja ehkä niin on myös parempi. Yhdessä näyttelykävijän, sinun kanssasi me muodostamme sen sisällön mistä tämä näyttely lopulta kertoo.” 

Jesse Avdeikov on maalauksen, kirjonnan, kirjoittamisen ja installaation keinoin työskentelevä kuvataiteilija. Työskentelyn lähtökohdat ovat omaelämänkerrallisia ja tarinat ovat hänelle tärkeitä. Hän käsittelee taiteessaan muun muassa ystävyyttä, erilaisia tapoja elää, nautiskelun tärkeyttä, yksinäisyyttä sekä syntymää ja kuolemaa. Hän inspiroituu YouTube-videoista, klassisesta maalaustaiteesta, koirista, surullisten asioiden ajattelusta ja elämän absurdeista aspekteista.

Avdeikov valmistui Kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kesäkuussa 2020. Avdeikovin taiteellista työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.