HAA Galleriassa on esillä Unski Immosen ja Jussi Meurosen yhteisnäyttely Maalauksia ja animaatioita 9.3.–2.4.2023! Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 8.3. klo 17–19! 

Unski Immosen ja Jussi Meurosen teoksista kuvapari

Kuva (vasemmalta oikealle): Unski Immonen ja Jussi Meuronen 

 

Unski Immonen & Jussi Meuronen: Maalauksia ja animaatioita  

 

”Eniten järkeä kuluu suuriin typeryyksiin”  

Samuli Paronen  

 

Unski Immosen videoinstallaatiot ja Jussi Meurosen sekatekniikkamaalaukset koostuvat tunnelmien ja tapahtumien palasista, jotka kuvaavat elämän sirpaleisuutta ja fragmentaarisuutta. Immosen ja Meurosen yhteisnäyttelyssä useiden eri materiaalien käyttäminen ja niiden yhdistäminen luovat kontrastisuutta, joka tekee teoksista esteettisesti monipuolisia.  

Varkaudessa toimiva Unski Immonen (s. 1981) työskentelee poikkitaiteellisesti maalauksen ja maalausanimaatioiden parissa. Nyt hän työskentelee tekoälyavusteisten animaatioiden parissa, 2021–2021 hän työskenteli Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahaston vuosiapurahalla. 2021 Immonen osallistui Mikkelin taidemuseon M_itä? Nykytaiteen biennaaliin AR-teoksilla, piti kaksi yksityisnäyttelyä ja osallistui Ääreen – dokumentaarisuus animaatiossa -projektiin. Viimeisimmät yksityisnäyttelyt olivat Gumbostrand Konst & Formissa 2021 ja Helsingissä MUU Galleriassa 2020.  

Immonen valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2015 ja Taidekoulu Maasta 2011. Hän on jäsenenä MUU ry:ssä, Taidemaalariliitossa, Ars Liberassa, Helsingin Taiteilijaseurassa ja Yö ry:ssä.  

Immosen taiteellista työtä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto ja Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Savon taidetoimikunta.  

   

Jussi Meuronen on valmistunut Kuvataideakatemiasta kesällä 2016 kuvataiteen maisteriksi ja opiskellut myös Taidekoulu Maassa. Hän toiminut aktiivisesti kuvataiteilijana vuodesta 2011. 

Työssään Meuronen käsittelee ihmisyyttä, sen pimeitä puolia, jatkuvaa muutosta, elämän hetkellisyyttä ja yksinäisyyden tunnetta. Maalauksissaan hän käyttää useita tekniikoita ja materiaaleja. Keskeisimpänä tekniikkana on kollaasimaalaus, jossa yhdistyvät digitaaliset ja analogiset menetelmät. Päivittäinen informaatiotulva ja erilaiset ärsykkeet inspiroivat häntä ja niistä saadut visuaaliset havainnot tulevat osaksi teoksia. Meuroselle on tärkeää myös itsensä haastaminen uusin tekniikoin, mikä pitää työskentelyn kiinnostavana ja elinvoimaisena.