Malmitalon galleriassa on esillä Heli Lundströmin Autioituneen viimeinen ehjä ikkuna 10.5.–28.5.2022.

Noudatamme voimassa olevia AVI:n ohjeita, joiden avulla näyttelykäynti onnistuu turvallisesti.  

 

Kuva: Heli Lundström, Full flavor (yksityiskohta) 

 

A U T I O I T U N E E N  V I I M E I N E N  E H J Ä  I K K U N A // H e l i  L u n d s t r ö m 

Heli Lundströmin näyttely Autioituneen viimeinen ehjä ikkuna käsittelee mielenterveyttä, kehon ja mielen yhteyttä. Hetkiä, jolloin sisäinen huuto voimistuu ja ahdistus kasvaa. Huuto kytee ja kehittyy, sen kasvusto ja lonkerot räjäyttävät edestään kaiken. Hetkelliset houkutukset kiehtovat ja kiemurtelevat ja sisäinen tyhjyys valtaa mielen. Jossain kauempana siintää toivo tasapainosta ja sisäisen huudon sammuttavasta liemestä. 

Lundströmin teokset käsittelevät usein kehollisuutta. Hän rakentaa muistojen ympärille rihmaston, jonka totuus on kyseenalaista. Lundström työskentelee monipuolisesti maalauksen, kuvanveiston ja installaation keinoin. Hän kokeilee eri materiaaleja ja niiden yhdistelmiä ilman rajoituksia. Kangasta, maalia, keramiikkaa, lasia, kierrätysmateriaaleja. Erilaiset pinnat ja tekstuurit muistuttavat Lundströmiä ihosta ja kudoksista. Hän muovaa jotain, mikä tuntuu tutulta, mutta samalla jotain, joka antaa mahdollisuuden leikkiin. 

Heli Lundström (s. 1981) on turkulainen kuvataiteilija, joka käyttää teoksissaan monipuolisesti eri materiaaleja ja tekniikoita. Hän toimii maalauksen, kuvanveiston ja videon keinoin. ”Piirrän mielessäni kuvia. Sinusta, minusta ja vallitsevasta. Teokseni tulevat esiin muodossa, johon ne sopivimmin mahtuvat. Ottavat oman tilansa tullakseen parhaiten kohdatuksi.” 

 

Malmitalon galleria

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki 

Ma–to 8–20, pe 8–18, la 10–16