Malmitalon galleriassa on esillä Katja Sutisnan ja Pia Pejcicin näyttely Natural and Unnatural 13.1.–5.2.2022. 

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyyn! Noudatamme AVI:n ajankohtaisia ohjeistuksia. 

 

Kuva: Katja Sutisna (vasen) ja Pia Pejcic, yksityiskohta (oikea)

 

“Maalareina meitä kiehtoo luonto, luonnollinen, epäluonnollinen, yliluonnollinen, ihmiset ja luonto, kasvot ja puut, eleet, ominaisuudet, juuret ja lehdet.” 

 

Katja Sutisna

Kiinnostavaa on luonnollisen ja epäluonnollisen näennäinen vastakohtaisuus, joka kuitenkin on häilyvää ja vaikea erottaa. Lopulta kaikki kumpuaa tästä meitä kaikkia ympäröivästä loputtomasta luonnosta vähintäänkin peräisin olevasta materiasta, jonka ihminen on toki saattanut muokata itselleen sopivampaan muotoon.  

Katja Sutisna on Helsingissä työskentelevä taidemaalari, joka käy löytöretkillä vanhoissa metsissä ja metsiköissä. Hän innostuu aina kun löytää jotain ennennäkemätöntä ja kummallista. Hän maalaa enimmäkseen temperalla ja pitää maalauksen tekemisen hitaudesta ja nauttii kun saa sekoittaa itse pigmenteistä värit ja pohjusteet vanhaan perinteiseen tapaan. Maalausten lähtökohtana on löytöretket ja kirjat mutta työhuoneella ne alkavat elää omaa elämäänsä. Galleriatilaan Sutisna haluaa tuoda häivähdyksen monimuotoisuudesta, jota kohtaa vanhoissa metsissä.  

Taiteilija on valmistunut vapaasta taidekoulusta vuonna 2018 ja on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Helsingin taiteilijaseuran jäsen. 

 

Pia Pejcic  

On rajattomasti asioita, ilmiöitä, tunnelmia, tiloja, joita maalauksessa voi olla. Miksipä ei myös sellaisia, jotka ovat luonnollisia ja epäluonnollisia. Onko esimerkiksi ystävällisyys asenteena jotakin luonnollista? Onko jokin harvoin nähty muoto jotain epäluonnollista? Entä sitten liian hektinen työviikko?  

Pia Pejcic on Helsingissä työskentelevä taidemaalari, valmistunut Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2018 ja on Taidemaalariliiton kokelasjäsen ja Helsingin taiteilijaseuran jäsen. Taiteen edistämiskeskus on tukenut työskentelyä.