Malmitalon galleriassa on esillä Maria Mughalin näyttely NÄE MINUT 4.–22.10.2022.  

 

Kuva: Auringon lapsi, giclée-vedos 42 x 42 cm, Maria Mughal 2022

 

“Tarkastelen taiteessani ihmisyyttä löytääkseni jotakin meille kaikille yhteistä. Minua kiinnostavat kysymykset kuten: Kuka minä olen? Mihin kuulun? Mitä tunnen? 
Uusimpien maalauksieni teemoja ovat lasten mielikuvitusmaailma, unet ja unelmat. Maalaukset kertovat niistä hetkistä, jolloin lapset “eivät ole tässä maailmassa”, vaan kohtaavat toiveensa, ovat osana unelmaansa tai unta. Aiheet nousevat omasta lapsuudestani. Näitä ovat ystävyys, näkymättömyys ja nähdyksi tuleminen, unohtamatta miellyttämisen halua, ihastumista ja haurautta. Tuossa ikävaiheessa moni asia saattaa tuntua epävarmalta ja vaikealta, mutta samaan aikaan kaikki voi olla vielä mahdollista. 
Kuvaan maalauksissani kahden tai useamman kulttuurin risteymässä eläviä tämän päivän suomalaisia. Taiteellani haluan pitää toivoa yllä ja tuoda esiin lasten näkökulmaa. He tarvitsevat tulla nähdyksi yksilöinä ja mahdollisuutta unelmiin.” 

Maria Mughal on ammattikuvataiteilija. Hän on valmistunut Taiteen maisteriksi vuonna 2004 ja pitänyt näyttelyitä säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Pääasiassa hän maalaa sekä tekee myös julkisia taideteoksia.  

Mughalin näyttelyä ovat tukeneet Grafia ry ja Viipurin Taiteilijaseura.