Nina Sarkima, kuvataiteilija

”Niin taiteilijana kuin opettajana olen herkkä havainnoija, minua kiehtoo hetkellisyyden kokemus ja sanaton dialogi jota tapahtuu taiteen kautta. Opettajana haluan luoda turvallisen ja innostavan oppimisympäristön missä luovuus ja tekniikoiden oppiminen kulkevat luontevasti lomittain. Kursseillani opetellaan mm. havainnosta piirtämistä eri välinein, akvarelli- ja akryylimaalausta, unohtamatta rentoa kokeilua  ja leikkimieltä. Oppilailla on ohjauksessani aina myös vapaus löytää ja kehittää omaa ilmaisua ja toteuttaa omia ideoitaan.”

Nina Sarkima on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän on opiskellut Taidekoulu Maassa, Suomenlinnassa vuosina 2001 – 2005 sekä täydentänyt opintojaan suorittamalla kuvataiteilijan AMK -tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa 2011. Opinnoissaan hän on erikoistunut media- ja yhteisötaiteisiin. Maalaus on kuitenkin hänelle läheisin ilmaisumuoto, joka on kulkenut vahvasti mukana läpi uran.

Kuvataiteellisen työskentelyn rinnalla hän on toiminut digitaalisen taiteen opettajana Espoon kuvataidekoulussa vuodesta 2010 alkaen ja kuva-/mediataiteen opettajana Kauniaisten kuvataidekoulussa vuodesta 2012 alkaen. Helsingin taiteilijaseuran kesäleireillä Suomenlinnassa  hän on opettanut kurssiopettajana vuodesta 2021 alkaen.

Tutustu myös