GALLERIA RIKHARD | Terttu Tuiremo (Tesian): Opuntia time 4.–28.6.2024

Terttu Tuiremon teos 'Majat'

Terttu Tuiremo: Majat (2024, öljy, 30 x 30 cm)

 

Galleria Rikhardissa on kesäkuussa esillä Opuntia time, muutamia tauluja käsittävä teemallinen näyttely, jonka aiheet ovat kaktusmaailmasta.

Viimeiset kolme vuotta olen syventynyt kirjoituksiini ja päässyt tutkimaan eläin- ja kasvimaailmaa. Miten paljon kaunista ja mielenkiintoista maailmaan onkaan luotu! Meksikossa kasvaa kookkaita piikkikaktuksia, joissa on suuria punaisia tai keltaisia kukkia. Kuvani ovat vain jonkinlaisia hahmotelmia niiden ihanuuteen verrattuna, eräänlainen kunnianosoitus kaktuksille.

Piikkikaktuksen (Echinocereus coccineus) punaiset kukat olivat alkusysäys näyttelyn aiheen valitsemiselle. Ihastuin myös Opuntia polyacanthan suuriin keltaisiin ja punaisiin kukkiin. Joissakin kulttuureissa kaktuksia käytetään yleisesti ravintona, esimerkiksi viikunakaktusta, jonka värikkäitä hedelmiä kerätään ja myydään ravinnoksi. Saguaro on jopa 12 metriä korkea jättikaktus, jota kasvaa Meksikossa, Arizonassa ja Kaliforniassa. Sen rubiininpunaisia hedelmiä käytetään ravintona. Saguaro avaa kauniit valkoiset kukkansa vasta auringon laskiessa iltapäivällä.

Maalaukseni ovat tyyliteltyjä, suoralinjaisia ja voimakkain värein tehtyjä. Niiden taustalla kulkee ajatus erilaisesta maailmasta missä elämme. Siihen maailmaan kuuluvat intiaanien monet kulttuurit, tiipiit, autiomaat, tasangot ja eksoottiset kasvit.

P.S. Galleria Rikhardin näyttelystä lähtien käytän myös taiteilijanimeä Tesian.

 

Kuvataiteilijamatrikkeli
Teokset Taidelainaamossa

 

GALLERIA RIKHARD | RIKHARDINKADUN KIRJASTON AULA

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna Rikhardinkadun kirjaston aukioloaikoina
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi

Muita näyttelyitä