Tervetuloa Maiju Hukkasen ja Sanna Horvathin näyttelyiden avajaisiin HAA Galleriaan keskiviikkona 17.4. klo 17–19!
Näyttelyt ovat esillä 18.4.–12.5.2024.
Taiteilijoiden teoskuvat yhdistettynä.
Kuva: Maiju Hukkanen – Kevättulva (vasen) & Sanna Horvath – Kuhina (oikea)
Maiju Hukkanen: Tänään ihan hetken (Sali 1)
Tänään ihan hetken, tunsin että olen vain olento tässä vartalossa. Ilman sukupuolta, ilman tavoitteita, ammattia. Etsin sieniä, käytän tätä kehoa joka minulla on. Näitä silmiä. En ole mitään, mutta jokin kuitenkin.
Kahden viime vuoden aikana olen asunut pohjoisessa, ollut yksin, saanut uusia ystäviä, matkustanut kauas, surrut, ihastunut ja yrittänyt hyväksyä itseni. Olen tehnyt kuvia tästä kaikesta ja ne siivilöivät esiin jotakin pehmeää ja hyvää – uusia merkityksiä tavallisesta, vaikeasta ja ahdistavasta.
Piirroksissani yritän katsoa ympärilleni ja samalla sisään- ja ulospäin. Hitaudessaan piirtäminen vaatii kuvan ääreen sitoutumista. Keskeneräinen työ kulkee päivästä toiseen muuttuvien ja toistuvien ajatusteni vierellä. Valmistuessaan kuvassa on usein jotakin niiden kaltaista soljuvuutta, joka kieltäytyy seisahtumasta aloilleen.
Vaikuttaa ettei määränpäätä ole. On vain maisemia, yrityksiä nähdä selkeämmin omien tai toisenlaisten silmien lävitse.
Maiju Hukkanen (s. 1985) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Piirroksissaan hän kuvaa usein toisenlaisia, helposti näkymättömiksi jääviä maailmoja. Viime vuosina häntä ovat kiinnostaneet unet, suhteemme muihin lajeihin sekä abstraktin ja esittävän väliin jäävä alue. Piirtäen työskentely mahdollistaa hänelle kuvaan liittyvän ajatuksen muotoutumisen hitaasti osana prosessia.
Taiteilijan työskentelyä on tukenut Otto A. Malmin lahjoitusrahasto.
Sanna Horvath: Harha kulkee askelissa (Sali 2)
Näyttely kuvaa kulkua vailla päämäärää, polulta harhautumista ja suunnan hakemista. Reitillä on suvantoja, yksityiskohtia tai hetkiä; seisahtumia, jotka sysäävät jatkamaan toisaalle.
Harha kulkee askelissa -näyttely sai alkunsa taiteilijan kiinnostuksesta epätietoisuutta seuraaviin päätösten hetkiin – toisinaan mitättömiltä tuntuviin, toisinaan suuriin. Yhtä kaikki elon suunta saattaa muuttua suuresti.
Näyttelyn teokset ovat puupiirroksia japanin- ja käsintehdyille papereille sekä kaiverruksia puun oksista leikatuille laatoille.
Sanna Horvath on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija.
Horvathin taiteellista työtä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Muita näyttelyitä