Malmitalon galleriassa on esillä Jaakko Aution ja Hilla Väyrysen yhteistyönäyttely Pöytä kahdelle 31.8.–23.9.2023. 

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 30.8. klo 17–19!  

 

Kuva kertoo Jaakko Aution ja Hilla Väyrysen näyttelystä.

Kuva: Jaakko Autio & Hilla Väyrynen

Jaakko Autio & Hilla Väyrynen: Pöytä kahdelle

Näyttelyssä käsitellään rakkautta ja kahden välistä kohtaamista lempeän pelillisesti tarot-korttien ja äänitaiteen keinoin. Pöytä kahdelle esittää kuulijoille kysymyksiä, mielikuvatehtäviä ja sattumanvaraisesti arvottuja lauluksi sovitettuja tarot-kortteja.
Pöytä kahdelle on äänitaiteilija Jaakko Aution ja musiikintekijä Hilla Väyrysen interaktiivinen ääni-installaatio ja soiva tarot-luenta, joka kutsuu kaksikkoja – rakastavaisia ja ystäviä – tunnustelemaan läsnäoloa ja läheisyyttä välillään. Teoksen voi kokea myös yksin kuvitellen vastakkaiselle penkille merkityksellisen toisen. Pöydän äärellä kokijoille aukeaa jokaisella kuuntelukerralla uniikki musiikillinen matka, joka johdattaa heidät kohtaamaan itsensä ja toisensa käsillä olevassa hetkessä.
“Työllämme tahdomme suunnata tietoisen huomion ihmisen sisäiseen maailmaan, jossa voi tuntea arjen ristiriidat ylittävää yhteyttä itseen ja toiseen. Työn äärellä voi levätä.” – Jaakko ja Hilla
Teoksessa käsitellään rakkautta ja kahden välistä kohtaamista lempeän pelillisesti tarot-korttien ja äänitaiteen keinoin. Pöytä kahdelle esittää kuulijoille kysymyksiä, mielikuvatehtäviä ja sattumanvaraisesti arvottuja lauluksi sovitettuja tarot-kortteja. Nämä peilautuvat kokijan henkilökohtaista pohdintaa vasten tarjoten heijastuspinnan, jossa oma ajankohtainen itse voi paljastua. Erilaisia mahdollisia kuljetuksia on yli puoli miljoonaa.
Äänitaiteilijat: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen / Käsikirjoitus: Jaakko Autio ja Hilla Väyrynen / Musiikki ja narraatio: Hilla Väyrynen / Qlab- ja Arduino-ohjelmointi: Jaakko Autio / Teosta on tukenut Varsinais-Suomen Taiteen edistämiskeskus, Turun kaupunki ja Valco.
Kesto: n. 15 min.
Tekijöistä:
Jaakko Autio (s. 1981) on äänitaiteilija ja taiteen maisteri, jonka installaatioita on ollut esillä mm. Mikkelin taidemuseossa, Retretissä, Seinäjoen taidehallissa ja Tallinnan musiikkiviikoilla Virossa. Hän työskentelee myös äänisuunnittelijana teatterin kentällä.
Hilla Väyrynen (s. 1985) on oululais-turkulainen teatterisäveltäjä-äänisuunnittelija, nukketeatteritaiteilija ja psykologian maisteriopiskelija.

Muita näyttelyitä