Tulossa! Malmitalon galleriassa on esillä taiteilija TYÖMAA-ryhmän näyttely ”Autoiluun liittyvät tunteet” 22.2.–16.3.2024. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 21.2. klo 17–19.

Lydia Toivasen autoaiheinen teoskuva.

Kuva: Lydia Toivanen – ”Istuin”

 

TYÖMAA-ryhmä: Autoiluun liittyvät tunteet
Teoskokonaisuuden keskiössä on auto – sen omistamiseen ja käyttöön sekä matkustajana olemiseen liittyvät tunteet ja fantasiat vapaudesta, riippumattomuudesta ja voimasta. Ja toisaalta tietoisuus elämäntapamme itsetuhoisuudesta, kestämättömyydestä ja väliaikaisuudesta. Teosprosessi on saanut innoituksensa retrofuturismifantasioista, kyborgeista ja transformereista ja siitä miten ne ilmenevät autoilussa nykyään.
Miksi autosta on tullut niin merkittävä osa identiteettiämme ja miksi siihen liittyviä muutoksia on niin vaikea hyväksyä?
TYÖMAA-ryhmä: Andrei Bakharev (kuvanveistäjä), Hannu Seppälä (äänitaiteilija), Lydia Toivanen (valokuvataiteilija), Mari Kämäräinen (taiteellinen johtaja, performanssitaiteilija)
Ryhmä on toiminut vuodesta 2021 saakka ja sen debyyttinäyttely TYÖMAA oli esillä Titanik-galleriassa Turussa 9/2022. “Autoiluun liittyvät tunteet” on ryhmän toinen yhteisteos.
Andrei Bakharev (s. 1981 Pietarissa) työskentelee pääosin kuvanveiston ja erityisesti puuveiston parissa. Hän aloitti taideopinnot Pietarin Taideakatemiassa ja valmistui kuvataiteen maisteriksi Helsingin Kuvataideakatemiasta 2008. Taiteilija on ollut mukana monissa ympäristötaideprojekteissa ja työskennellyt 2022 alkaen mm. Koneen säätiön rahoittamassa Elonkirjo-taidepuisto-hankkeessa Turun Koroisilla. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla.
Mari Kämäräinen (s. 1987 Vaalassa) toimii performanssin ja piirtämisen keinoin ja tekee ympäristötaide- ja tilateoksia sekä itse että osana monitaiteellisia työryhmiä. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2015. Kämäräinen tekee yhteistyötä mm. Pohjoisen oopperakomppanian kanssa kotiseudullaan Pohjois-Pohjanmaalla. Äänitaiteilija Hannu Seppälän kanssa hän on toteuttanut useita yhteisteoksia ja näyttelyitä. He ovat olleet mukana mm. Huoneiden kirja -produktiossa, jolle myönnettiin Esittävien taiteiden valtionpalkinto 2021.
Hannu Seppälä (s. 1980 Oulussa) on äänitaiteilija, joka työskentelee musiikillisten ja performatiivisten sooloprojektien sekä kuvataiteen ja teatterin kentillä tapahtuvien yhteistyöprojektien parissa. Yhteistyö Mari Kämäräisen kanssa on jatkunut vuodesta 2018 lähtien. Seppälä on tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä myös kuvataitelija Eero Yrjölän kanssa. Viimeisimpiä teatteriäänisuunnittelutöitä ovat olleet Tehdas Teatterin tuotannot “Yksin ihminen” vuonna 2022 ja “Gilgamesh – Mortal” vuonna 2023.
Lydia Toivanen (s. 1987 Keravalla) on kuvataiteilija, jonka pääasialliset mediat ovat valokuva ja video. Hänen keskeinen työvälineensä on älypuhelin, jonka käyttö nostaa esiin kysymyksiä valokuvauksen estetiikasta, etiikasta ja käyttötarkoituksista. Teoksissaan hän käsittelee taustaansa uskonnollisessa yhteisössä ja suurperheessä. Toivanen viimeistelee opintojaan Aalto-yliopistossa valokuvataiteen maisteriohjelmassa.

Muita näyttelyitä