Galleria Katariinassa on esillä Teemu Siikan näyttely MYÖTÄTUNTO, ARMO, LAUPEUS JA EMPATIA 2.–25.2.2024.  

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 1.2. klo 17–19! 

Kuvassa Teemu Siikan keramiikkaponeja.

Kuva: Teemu Siika

 

Teemu Siika: MYÖTÄTUNTO, ARMO, LAUPEUS JA EMPATIA 

Teemu Siika on tuonut Galleria Katariinaan kantaaottavia veistoksia, jotka lainaavat hahmonsa lasten lelukulttuurista. Hei! Tulkaa perässä sateenkaaren tuolle puolen. Näytän teille tien unelmalaaksoon on populismia ja autoritarismia kommentoiva seitsemän My Little ponin installaatio. Masters of the Universe puolestaan pyrkii kertomaan yksilön sosioekonomisen aseman mahdollisesta vaikutuksesta hänen empaattisuuteensa, eettisyyteen ja omakuvaansa. Siika on teoksia rakentaessaan perehtynyt muun muassa aiheisiin liittyviin poliittisen psykologian ja sosiaalipsykologian julkaisuihin. Näitä julkaisuja hän on oivaltavasti kerrostanut teoksiinsa. 

Hahmojen pääasiallisena materiaalina on keramiikka ja esimerkiksi Masters of the Universe on, reilun kahden metrin korkuisena He-Man-figuurina, jo kokonsa puolesta vaikuttava ilmestys keraamiseksi veistokseksi. Myös ponilauma on muuttunut 80-luvun leluista täysikasvuisiksi poneiksi matkatessaan Ponilaaksosta galleriaan. 

Näyttelyn satiirinen sanoma nykyajasta osuu ajan hermoon. Siian tarkoituksena ei ole kasvattaa vastakkainasettelua. Hän toivoo näyttelyn herättävän katsojan tutkimaan itseään ja pohtimaan suhtautumistaan kanssaihmisiin. Avainsanoina näyttelyn nimessäkin esiintyvät myötätunto, armo, laupeus ja empatia. 


Muita näyttelyitä