Malmitalon galleriassa on esillä Anna Uschanovin näyttely Years of Plenty 26.10.–18.11.2023.
Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 25.10. klo 17–19!

Kuva Anna Uschanovin teoksesta.

Kuva | Anna Uschanov: Years of Plenty
Anna Uschanov: Years of Plenty
”Olen kiinnostunut metsässä tapahtuvista hitaista ja miltei näkymättömistä muutoksista. Lahottajasienet ja bakteerit nakertavat vääjäämättä lahonnutta puun runkoa. Jokin pieni hajottaa jotain suurta palasiksi. Jos painaa kynnen tarpeeksi syvälle lahopuun pintaan, voi löytää kokonaisen uuden pienen mikroskooppisen yhteiskunnan, joka pyörii täysin omilla toimintaperiaatteillaan, linkittyen kuitenkin ympärillä olevaan metsään.
Toisaalta olen myös kiinnostunut metsässä näkyvistä nopeista, ihmisen aiheuttamista jäljistä ja muutoksista. Kaadetun puun kanto avaa ihmisen silmiltä muuten salatun näkymän puun vuosirenkaisiin. Puu on arkistoinut kesät ja talvet sisälleen siisteiksi vaihtelevan paksuisiksi ympyröiksi. Kannon sileä pinta katoaa vuosien saatossa osaksi metsää.”
Teoksiaan varten on Anna Uschanov havainnoinut puun lahoamista ja katoamista ja yrittänyt paikantaa niissä tapahtuvaa hidasta muutosta. Teokset ja niiden tekeminen ovat hänelle yritys hypätä ihmisen ajasta metsän aikaan.
Anna Uschanov (s. 1985) on Helsingissä asuva taidemaalari ja nukketeatteritaiteilija. Hän on valmistunut Vapaasta Taidekoulusta sekä Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta. Mittakaavalla leikittely, sen venyttäminen tai kutistaminen ovat hänelle olennainen osa työskentelyä. Erilaisten materiaalien tunnustelu, tutkiminen ja yhdistäminen luovat hänelle erilaisia maisemia ja materiaalisia kokonaisuuksia.
Malmitalon galleria
Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Ma–to 8–20, pe 8–18, la 10–16

Muita näyttelyitä