Galleria Katariinassa on esillä Paula Ollikaisen näyttely Linnun varjo taivaalla 26.5.–18.6.2023.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 25.5. klo 17–19! 

Kuva Paula Ollikaisen teoksesta

Paula Ollikainen: Linnun varjo taivaalla  

Paula Ollikainen käsittelee teoksissaan todellisuuden hahmottamisen tapoja. Näyttelyn lähtökohtana ovat olleet kolmiulotteiset luonnon tilanne- ja tapahtumamallinnukset.  

Ollikaisen maalauksissa luonnontieteellisten dioraamojen rajaus vie katsojan uuden tulkinnan äärelle. Eri koosteiden kautta näemme niitä osia maailmasta, joissa emme ole olleet kokijana paikalla. Rakennetut ja keinovaloin valaistut luonnon jäljitelmät ovat yksi todellisuuden esittämisen muodoista. Maalausten teemat liittyvät laajemmin myös ajatuksiin siitä, mikä on alkuperäistä, mikä on totta ja kuinka jonkin asian rajaus voi värittää totuutta. Taidemaalauksen näkökulmasta kiinnostava kysymys on maalaus havaintojen jakamisen ja toistamisen muotona. 

Paula Ollikainen (synt. 1973) on Tampereella työskentelevä kuvataiteilija. Hänen pääasiallinen tekniikkansa on öljyvärimaalaus. Ollikainen on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2014 ja hän on pitänyt useita yksityis- ja yhteisnäyttelyssä Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa. 

Paula Ollikaisen näyttely on osa Art Fair Suomi Goes Galleries -festivaalia. Art Fair Suomi kutsuu yleisön viihtymään taiteen äärellä 6.–18.6.2023 toteutettavan festivaalin galleriatiloihin ympäri Suomen. Mukana on 28 galleriaa 12 paikkakunnalta. 

Huom. Taiteilijatapaaminen Galleria Katariinassa sunnuntaina 18.6. klo 14–16! 


Muita uutisia