Art Tube 2 saapui Pärnuun | 29.9. – 22.10.

Art Tube kuljetti jo toista kertaa laadukkaita luomuksia naapurimaan näyttelytiloihin, tällä kertaa Pärnuun asti.  

ART TUBE 2
Pärnu Linnagalerii
Uus tn 4, Pärnu 80010
29.9. 22.10.2022
ti – pe  11 17
la 11 14 

Taiteilijat: Pirjetta Brander, Gunzi Holmström, Petri Hytönen, Reijo Kärkkäinen, Pia Männikkö, Noora Ojala, Mari Sydänmaanlakka, Juha Vanonen  

Helsingin Taiteilijaseura aloitti Art Tube-taidekuljetukset metrollaan Tallinnan Kadriorg Plaza Galleriaan, missä on esillä 48 taiteilijan teoksia upeassa nelikerroksisessa avoimessa aulatilassa 29.10.2022 saakka. Vuorossaan toinen taidemetro kulki Pärnun kaupungingalleriaan, joka sijaitsee historiaa huokuvassa vanhassa Pärnun kaupungin raatihuoneessa.  

Art Tube 2 tarjoaa kahdeksan taiteilijaa kahdeksassa eri huonetilassa. Taiteilijoiden teokset muodostavat oman sisäisen kokonaisuuden omassa tilassaan ja näin katsoja voi siirtyä tunnelmasta ja kuvamaailmasta toiseen galleriassa liikkuessaan. Monipuolinen nykytaiteen näyttelykokonaisuus koostuu useasta eri taiteenlajista, maalaustaiteesta videotaiteeseen ja grafiikasta tilateoksiin.  

Art Tube-näyttelyihin oli avoin haku keväällä 2022. Hakuun toivottiin tuoreimpia teoksia, joista löytyy niin kokeilevampaa kuin perinteisempää tuotantoa. Kuraattoreina toimivat taidemaalarit Satu Kalliokuusi ja Mika Vesalahti Helsingin Taiteilijaseurasta. 

Virossa esillä olevien näyttelyjen lähtökohtana on Viron Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran välinen yhteistyö, joka on syntynyt HAA Europe-hankkeen puitteissa. Helsingin Taiteilijaseuran hanke on mahdollistanut uusia muotoja kumppanuuksien edistämiseksi niin Suomessa kuin Virossa.  

Kuva: Gunzi Holmström, Valkoinen tuli (öljy kankaalle)


Muita uutisia