GALLERIA KATARIINA | Irmeli Hulkko: Laajakulma 24.9.–10.10. 2021

Irmeli Hulkko: Alterable (2021, akryyli kankaalle, 50 x 50 cm)

Galleria Katariinassa esillä Irmeli Hulkon näyttely Laajakulma / Wide Angle 24.9.–10.10. 2021

 

Maalaaminen on minulle sen hylkäämistä minkä luulen tietäväni. Teoksissani liikun koko maailmankaikkeuden mittakaavassa; kvanttifysiikan ilmiöistä yli ajan ja avaruuden. Näkyvän sijaan ammennan näkymättömästä, jostakin pakenevasta. 

 Työskentelyssäni olennaista on kokeilu, haparointi ja etsintä. Kuinka kuvata maailmaa, jota ei voi suoraan havainnoida? Sitä sisäistä tunnetta, joka on punoutunut vaikutelmaamme olemassaolosta. 

Onko maalauksen keinoin mahdollista luoda illuusio, jossa aika ja aineen massa näyttäytyvät tunnistettavina? Tämä tila on minulle valon tapahtumapaikka, tiheys, jännite ja syvyys.  Se on alati muuntuvaa liikettä, jossa hetket kuultavat toistensa lävitse, lomittuvat. 

 Pyrin tarinoiden tuolle puolen; rikkomaan lineaariseksikin koetun ajan rakenteen ja avaamaan hetkellisyyden syvyys-suuntaisesti.  Avoimeksi jäävät kysymykset johdattavat omalakiseen todellisuuteen, jonka mieli ja merkitys eivät paljastu koskaan kokonaan. 

 

For me, painting is a rejection of what I think I know. In my works I move on the scale of the entire universe; phenomena of quantum physics over time and space. Instead of the visible, I draw from the invisible, from something fleeing. 

 I strive beyond the stories; to break the structure of time, which is also perceived as linear and  to open the momentum in the depth direction. Questions that remain open lead to a peculiar reality whose mind and meaning are never fully revealed. 

 

 

 


Muita uutisia