GALLERIA RIKHARD | Jari Järnström: Avoin – maalauksia 3.–30.11.2022

Jari Järnström: Viestejä avaruudesta (2021, akryyli, spraymaali ja öljy kankaalle, 100 x 100 cm)

 

Aloitan teosten maalaamisen akryyli- ja spraymaalein action painting -tekniikalla, jolla syntyy lennokasta abstraktiota, jossa hetkellisyys pääsee esille. Annan värien valua ja levitä vapaasti. Olen avoin värien vietäväksi. Abstraktin alusmaalauksen päälle jatkan öljyväreillä hitaammin ja harkitummin. Abstrakti ja figuratiivinen kohtaavat samassa kuvassa. Teosteni kantavia teemoja ja aiheita ovat ihminen ja ihmisyys, sekä erinäiset viittaukset avaruuteen ja populaarikulttuuriin.

Jari Järnström (s. 1960 Lahti) on helsinkiläinen taidemaalari, joka opiskellut kuvataidetta Oriveden Opiston kuvataidelinjalla, Kankaanpään taidekoulussa ja Kuvataideakatemiassa, josta valmistui kuvataiteen maisteriksi 2003.

Järnström on pitänyt viime vuosina yhden yksityisnäyttelyn vuodessa ja osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomailla. Yhteis- ja ryhmänäyttelyihin ulkomailla hän osallistunut Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Venäjällä, Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Unkarissa, Portugalissa, Brasiliassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa. Viimeisin yksityisnäyttely hänellä oli Galerie Pleikussa Berliinissä 22.3.–2.4.2022.

 

Näyttelyn yhteydessä järjestetään taiteilijatapaaminen perjantaina 25.11. klo 16–17.45. Tervetuloa!

 

Teokset Taidelainaamossa
Kotisivut
Kuvataiteilijamatrikkeli
Facebook
Instagram

 

 

GALLERIA RIKHARD | RIKHARDINKADUN KIRJASTON AULA

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna Rikhardinkadun kirjaston aukioloaikoina
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi

Muita uutisia