GALLERIA RIKHARD | Salla Järvinen-Sirén: Järvellä ja pilvisademetsissä 2.–31.3.2023

Salla Järvinen-Sirénin teos 'Hälvenevä sumu, jonka utuiset pisarat heijastelevat valoa'

Salla Järvinen-Sirén:
Hälvenevä sumu, jonka utuiset pisarat heijastelevat valoa
(2021, tempera kankaalle, 75 x 91 cm)

 

Innoitusta maalauksiinsa Salla Järvinen-Sirén on saanut matkoiltaan kiehtoviin, suurin metsiin Thaimaassa, Australiassa, Brasiliassa ja Costa Ricassa. Yhtä lailla taiteilijaa kiehtovat valojen, värien ja tilojen vivahteet suomalaisessa avarassa järvi- ja merimaisemassa. Minkälainen tila maalaukseen avautuu veden ja ilman valoleikin lävitse? Entä millainen tunnelma herää tiheän viidakon muuntuessa maalatessa värilliseksi, ilmavaksi avaruudeksi?

Näyttelyssä on esillä maalauksia Katse elämänvyyhtiin -teossarjasta, josta syntyi myös taidekirja runoineen. Suomen kesän hiljaisuus ja kirkas valo tuovat teoksiin iloa ja rauhaa. Lisäksi esillä on piirustuksia pilvisademetsistä, jotka opastavat tutkimusmatkalle uusiin väriavaruuksiin.

Salla Järvinen-Sirén valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2000. Hän opiskeli taidetta myös yliopistotasoisissa taidekouluissa Nancyssa Ranskassa sekä Madridissa Espanjassa. Itsenäisenä ja kansainvälisenä taiteilijana Salla on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomen ja muiden Pohjoismaiden lisäksi Kreikassa, Meksikossa, Espanjassa ja Italiassa. Hän on asunut ja työskennellyt Kreetalla sekä Firenzessä ja Sisiliassa.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään taiteilijatapaaminen torstaina 2.3. klo 14–18. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa Katse elämänvyyhtiin -kirja (25 €) sekä keskustella taiteilijan kanssa kirjasta ja maalauksista. Taiteilija lukee otteita kirjastaan klo 17.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Teokset Taidelainaamossa
Kuvataiteilijamatrikkeli

 

 

GALLERIA RIKHARD | RIKHARDINKADUN KIRJASTON AULA

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna Rikhardinkadun kirjaston aukioloaikoina
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi

Muita uutisia