GALLERIA RIKHARD | Tiina Sipilä: Ihanat ladyt 7.–30.10.2022

Tiina Sipilä: Lady, koiranne tahtoo ulos (2022, tussi ja akryyli levylle, 49 x 37 cm)

 

 

Olen vuosien varrella piirtänyt ja maalannut ihmishahmoja, elävää mallia ja kuvissa olevia ihmisiä. Löysin hiljattain työhuoneeltani käänneltävän ja muokattavan kuution, jonka sivuille tulee erilaisia kuvia sen mukaisesti miten kuution palaset asettuvat kohdalleen. Tässä kuutiossa kuvat ovat ranskalaisen Henri de Toulouse-Lautrecin kuvastoa.

Lähdin varioimaan hahmoja omiin teoksiini. Heistä kehkeytyi varsin innokkaita ja innovatiivisia. Melko hyväntuulisia, ehkä muikeita, välillä dramaattisia ja tärkeileviä, oman arvonsa tuntevia. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoista väkeä!

Toteutustapana olen käyttänyt nestemäistä tussia ja akryylivärejä. Vesiliukoisuus ja pakottomuus ovat olleet tekemisen keskiössä. Teen toisinaan yhdestä kuvasta monta eri versiota, jolloin pienikin muutos saa hahmoissa aikaiseksi erilaisen vireen ja tunnelman suhteessa toisiinsa. Aivan kuin samaa henkilöä tai tilannetta katselisi hieman eri vinkkelistä.

Kuvissa jotain on juuri tapahtunut tai tapahtumassa, henkilöt kuvissa ovat tapahtuman äärellä. Tässä tilanteessa, juuri nyt.

 

Tiina Sipilän taiteilijatapaaminen järjestetään kirjaston aulassa perjantaina 21.10. klo 16.–17.45.

Tervetuloa!

 

Tiina Sipilän kotisivut
Tiina Sipilän teokset Taidelainaamossa

 

 

GALLERIA RIKHARD | RIKHARDINKADUN KIRJASTON AULA

Rikhardinkadun kirjasto | Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
avoinna Rikhardinkadun kirjaston aukioloaikoina
+358 50 470 5298 | taidelainaamo@helsingintaiteilijaseura.fi
www.taidelainaamo.fi


Muita uutisia