Taiteilijakollektiivi Kunst: If Man is an Island 23.9.–17.10.2021

Suomenlinnan HAA Galleriassa esillä taiteilijakollektiivi Kunstin näyttely If Man is an Island 23.9.–17.10.2021. 

Tervetuloa HAA Gallerian näyttelyyn! 

 

If Man is an Island -näyttely käsittelee ihmisoikeuksia ja tuo näkyväksi usein piilossa olevaa vallankäyttöä, sosiaalisia rakenteita ja yhteiskuntaa ylläpitäviä sääntöjä.

Algoritmit määrittelevät ja jakavat ihmisiä voittajiin tai häviäjiin. Algoritmit laskevat tuloksia ja ennusteita, ne ovat ikään kuin koodeiksi muokattuja mielipiteitä, jotka pahimmillaan vääristelevät totuutta ja johtavat esimerkiksi tiettyjen ihmisryhmien syrjintään. Ne ovat läpinäkymättömiä, mittakaavaltaan arvaamattomia ja voivat aiheuttaa tuhoa.

Näyttely rakentuu kahdesta teoksesta. Teoksissa on hyödynnetty datavirtaa, Kelan ja TE-toimiston ja Migrin asiakkailleen esittämiä kysymyksiä sekä visuaalista informaatiota ja virtuaalitodellisuutta. Keskiössä on ajatus yksilöstä ihmiskunnan osana. Yksikään ihminen ei ole saari, itsessään riittävä. Jos ihminen muuttuu saareksi, hänestä tulee näköalaton. 

Taiteilijakollektiivi Kunst on keväällä 2013 perustettu yhteistoiminnallinen yksikkö. Kollektiivin muodostavat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Kunst järjestää poikkitaiteellisia ja performatiivisia näyttelyitä ja tapahtumia sekä kehittää yhteistyöprojekteja ja -hankkeita saaden aikaan asioita, jotka vievät taiteen sanomaa tai sen tekemistä eteenpäin. Kollektiivi koordinoi ja kuratoi nykytaiteeseen keskittynyttä Galleria Lapinlahtea vuosina 2016-2019. Taiteen Edistämiskeskuksen Uudenmaan taidetoimikunta myönsi Taiteilijakollektiivi Kunstille taidepalkinnon syksyllä 2018. 

  

If Man is an Island -näyttelyä ovat tukeneet Svenska Kulturfonden ja Taiteen edistämiskeskus. 

  

Taiteilijakollektiivi Kunst: If Man is an Island 23.9.-17.10.2021
HAA Galleria, Suomenlinna C1, 00190 Helsinki
Avoinna ti-to 12-18, pe-su 12-16 


Muita uutisia