Malmitalon galleriassa avautuu ensi viikolla uusi näyttely! Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 17.11. klo 17–19!

Kuva: Pelko, 2021 (Kati Leskinen)

Kati Leskinen: Kiltteys ei asu täällä 18.11. –11.12.2021.

 

Kilttejä pidetään jotenkin idiootteina, helposti sumutettavina. Saatetaan teettää omat työt, jollei kiltti osaa kieltäytyä. Kiltti auttaa tarvittaessa, mutta kukaan ei auta kilttiä tarvittaessa. Kiltti kuuntelee suunsoittoa ja piilovittuilua, mutta mitä tapahtuu, kun kiltti antaa samalla mitalla takaisin? Syntyy konfliktia ja draamaa, ja tämä kaikki, kun kiltillä tuli raja vastaan.

Kiltteys ei asu täällä -näyttelyn tutkiskelee näitä havaintoja, joiden lähtökohtana ovat olleet arkiset asiat ja tilanteet.

 

Kati Leskinen (s. 1989 Vantaalla) ikuisuusopiskelee Lapin yliopistossa taiteiden tiedekunnassa kuvataidekasvatusta. Hän työskentelee maalausten, installaatioiden ja urbaanin taiteen parissa. Leskinen hyödyntää teoksissaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, viimeisimpänä on kokeiluita orvokkien pigmenteistä ja tarkoituksena kehittää ekologisempia tapoja tehdä urbaania taidetta. Mustemaalauksien maailma vie sarjakuviin ja jopa primitiivisiin kuvakulttuureihin. Työskentelyn lähtökohtana on ihmisten välinen kommunikointi ja ihmisten sisäistä maailmaa, monitulkintaisilla elementeillä ja viittauksilla. Taiteilija asuu ja työskentelee Vantaan Malminiityssä.

 

 

Kati Leskinen: 18.11.–11.12.2021

Malmitalon galleria | Malmitalo Gallery:

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

Avoinna ma–to 8–20, pe 8–18, la 10–16 | Open Mon–Thu 8–8 pm, Fri 8–6 pm, Sat 10–4 pm


Muita uutisia