Malmitalon galleriassa on esillä Piia Kokkarisen näyttely Uumen 6.–29.4.2023.  

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 5.4. klo 17–19! 

Kuva Piia Kokkarisen maalauksesta.

Kuva: Piia Kokkarinen Hehkuva, öljy kankaalle, 150 x 120 cm, 2023 

 

Piia Kokkarinen: Uumen 

 

Piia Kokkarinen hakee töissään vaikutelmaa väreilevästä tilasta ja syvyydestä. Hänen maalauksensa ovat tavallaan abstrakteja miljöitä, joissa katsoja voi sukellella ja samoilla. Kokkarinen on kiinnostunut abstraktista muodosta ennen muuta tilan luomisen kannalta. Hän pyrkii luomaan tuntua siitä, että jotain tapahtuu taustalla, takana, piilossa, ja että tapahtuma kuultaa esiin etäisyyksien takaa. Tällöin jotain avautuu, mutta ei aivan paljastu.   

 

“Lähestyn maalauksieni tilaa enemmänkin liikkeen tai ajan kautta kuin esimerkiksi esittävän tilan tai muodon. Maalausten aiheena on ikään kuin tilan ohittaminen, sen kohti tuleminen, taakse jättäminen. Haluan, että maalaukseni lopullinen muoto on avoin, yllätyksellinen ja että se muistuttaa ennemminkin muotoutumisen prosessia kuin valmista muotoa. Näin maalaukset viittaavat myös elämän luonteeseen, jonka ytimessä voisi ajatella olevan keskeneräisyys ja liike, jatkuva etsiminen.” 

 

Piia Kokkarinen on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee pääosin öljyvärin ja hiilen parissa. Hän käsittelee teoksissaan muun muassa ajan kulumisen ja immaterialisuuden teemoja. Piia on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista, ja tällä hetkellä hän opiskelee Kuvataideakatemian kuvataiteen maisteriohjelmassa.  

 


Muita uutisia