Kuva: The Chateau in the Woods (Roos Hermsen)

Roos Hermsenin näyttely No proper roads esillä Malmitalon galleriassa 21.10.-13.11.2021.

 

On pitkä suora tie ja monta kiertotietä sekä sivuraidetta.

Taiteilija Roos Hermsenin No proper roads -näyttelyn maalaukset esittävät harhapoluilla vastaan tulevia hahmoja ja kohtauksia. Työt syntyivät kokeellisessa prosessissa, jossa taiteilija yhdisti ekspressiivisen taidetyöskentelyn oudon suggestiivisiin ja romanttisen ironisiin otsikoihin. Näyttelyn teoksia leimaa monimerkityksellisyys ja sirpaloitunut liike, ikään kuin teokset olisivat yllättäviä vilauksia suuremmasta tarinasta.

Roos Hermsen (s. 1994, Alankomaat) harjoittaa maalauksen lisäksi fiktiivisten teosten kirjoittamista. Hän pohtii teoksillaan toistuvasti sanan ja kuvan yhteyttä.

Näyttelyssä esitetään Hermsenin maalausten lisäksi uusi zine, eli Hermsenin ja viiden muun taiteilijan omakustanteinen taidelehti nimeltä “SadehuoneThe Rain Chamber”. Omakustanteinen julkaisu tutkailee pittoreskeja aiherönsyilyjä: huone vastaan tie, eristyneisyys vastaan suuri maailma. Lehden ovat tehneet Taavi Heikkilä, Roos Hermsen, Ville Kiviniemi, Roy Licher, Katri Paunu ja Marius Rantanen.

Näyttelyn yhteydessä sadehuoneen voi nähdä metaforisena huoneena pohdiskelulle; yöpymismajana, jossa piileskellä suojassa ikävältä säältä, tai kulkijan taukopaikkana. Julkaisu tarjoaa näyttelykävijälle ikkunan maalausten syvempään, kirjalliseen taustaan. 

 

https://rooshermsen.com/ 

 

Roos Hermsen: No proper roads 21.10.–13.11.2021

Malmitalon galleria | Malmitalo Gallery:  

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki  

Avoinna ma–to 8–20, pe 8–18, la 10–16 | Open Mon–Thu 8–8 pm, Fri 8–6 pm, Sat 10–4 pm 

 

 


Muita uutisia