Galleria Katariinassa on esillä Anna Korpilinnan Vapaudesta-näyttely 3.–26.2.2023. 

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 2.2. klo 17–19! 

Anna Korpilinnan maalaus Here is no why, 2022
Anna Korpilinna: Here is no why (2022), öljy levylle, 30×25 cm

 

Anna Korpilinna: Vapaudesta  

Anna Korpilinnan Vapaudesta-näyttely Galleria Katariinassa helmikuussa käsittelee vapauden määritelmää kuvataiteen kautta. Aihetta lähestytään näyttelyn teoksissa monesta suunnasta aina pienistä hetkistä globaaleihin tilanteisiin ja ilmiöihin.   

Mitä vapaus oikeastaan on? Työskennellessään Korpilinna on pohtinut kysymyksiä, joilla voisi pyrkiä määrittämään vapautta käsitteenä. Onko vapaus jotain konkreettista ja universaalia vai onko se vain kokemukseen pohjaava tunne? Onko vapaudella säännöt? Onko vapaudella väri, muoto tai tuoksu?   

Näyttelyn idea syntyi Korpilinnalle viime talvena hyvin arkisessa tilanteessa, suksien päällä. Taustalla oli kuitenkin pandemian tuomat rajoitukset ja rajoituksien mukana tulleita tyhjiä hetkiä täyttämään saapuneet tunteet ja ajatukset. Vuoden aikana näyttelyn teemasta on tullut jopa korostetusti ajankohtainen. Vapaus aiheena on noussut esiin ihmisten keskusteluissa muun muassa Venäjän aloittaman hyökkäyssodan, Iranin siveyspoliisin kuoliaaksi pahoinpitelemän Mahsa Aminin ja Qatarin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen kaltaisten uutisten tavoittaessa meidät.   

Espoossa asuva ja työskentelevä Anna Korpilinna on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 2021. Hän työskentelee pääsääntöisesti eri maalaustaiteen keinoin, mutta on tehnyt myös pienimuotoisia veistoksia sekä kiinnostunut syventämään taitojaan mosaiikin parissa. Vapaudesta on hänen kuudes yksityisnäyttelynsä.    

Näyttelyä on tukenut Espoon kaupunki / KulttuuriEspoo. 

 

 

GALLERIA KATARIINA 

Rikhardinkatu 1, 00130 Helsinki 

+358 50 550 3811 

Ti–pe 11–17, la–su 12–16 

 

Muita uutisia