Kuva: Deco (2022), Suvi Härkönen

 

 

Galleria Katariinassa on esillä Suvi Härkösen näyttely Mirage 5.–21.8.2022.  

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 4.8. klo 17–19!  

Noudatamme voimassa olevia AVI:n ohjeita, joiden avulla näyttelykäynti onnistuu turvallisesti. 

 

 

Suvi Härkönen: Mirage

 

“Näyttelyn nimi Mirage viittaa kangastukseen, heijastekuvaan, johon voi törmätä esimerkiksi aavikolla tai merellä. Käytän termiä vertauskuvallisesti: tarkoituksena tavoittaa jotain, joka vaikuttaa olevan aivan ulottuvilla, mutta pakenee lähestyttäessä, muuttaa muotoaan niin, että pysyy aina saavuttamattomana. Teoksissani esiintyvät abstrahoidut kuvat ovat kuin pysäytettyjä hetkiä, näkymiä, jotka muuttuvat heti katsontakulman vaihtuessa. Ne tavoittelevat jotakin eivätkä tunnu haluavan pysyä niissä rajoissa, jotka olen niille asettanut. Ne johtavat katsetta itseään kauemmas, ehkä toiseen aikaan, ehkä paikkaan jota ei enää ole tai joka on vasta muodostumassa.  

Kerään vaikutteita luonnosta, taidehistoriasta ja arkkitehtuurista sekä elokuvien ja näyttämötaiteen maailmoista. Havainnoin niissä kiinnostavia toistuvuuksia, joiden inspiroimana muodostan teoksissani konkreettisia veistoksellisia elementtejä. Veistokseni ovat reliefimuotoisia abstrakteja teoksia, joissa käytän kankaita, kumia ja puuta. Ne sijoittuvat kuvanveiston, uuden tekstiilitaiteen sekä käsityöperinteen muodostamaan kolmioon jatkaen kangasmateriaalien moninaisen hyödyntämisen traditiota veiston alueella.  

Olen keskittynyt aiemmin pääasiassa kookkaisiin installaatioteoksiin. Viime vuosina olen siirtänyt työni fokusta kohti tekstiiliveistoa. Tekniikasta riippumatta tuotantoani yhdistää kiinnostus taideteoksen, katsojuuden ja taidekokemuksen muodostumisen teemoihin. Suhtaudun teoksiini eräänlaisina portaaleina ja liminaalitiloina. Nämä siirtymisen, odotuksen tai muutoksen ajatukseen viittaavat veistokselliset elementit tai ympäristöt muodostavat omaehtoisen maailmansa, johon kutsun katsojan uppoutumaan.”  

 

Suvi Härkönen on kuvanveistäjä ja installaatiotaiteilija, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Amk:n Taideinstituutista 2011 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Visuaalisen kulttuurin koulutusohjelmasta 2014. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, esimerkkeinä Valokuvagalleria Hippolyte (2017), GalleriaKONE (2015), Porvoon Taidehalli(2018), Galleria Uusi Kipinä (2021) ja Galleria Huuto (2020) sekä Galleri Konstepidemin (Göteborg 2014). Härkönen asuu ja työskentelee Porvoossa ja on Kuvanveistäjäliiton jäsen.  

 

 

Muita uutisia