HAA Galleriassa on esillä Sirkku Ketolan näyttely Stay and Stir – Halfway Curled Ribbons 5.5.–29.5.2022.  

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 4.5. klo 17–19! 

Noudatamme voimassa olevia AVI:n ohjeita, joiden avulla näyttelykäynti onnistuu turvallisesti.  

Kuva: Sirkku Ketola 

Sirkku Ketola: Stay and Stir – Halfway Curled Ribbons 

Stay and Stir – Halfway Curled Ribbons on taiteilija Sirkku Ketolan Suomenlinnan Rantakasarmin tilaan luoma näyttelykokonaisuus. Gallerian ensimmäisessä salissa installoituu performansseissa muuntuva ja elinkaarensa puolivälin taitoksessa oleva teos A Body Called Paula (2017–2027). Toinen sali rytmittyy uusista kompositioista, visuaalisista serigrafian ja puun, sekä sanojen ja symboleiden muodostamista rakkauden ajattomista ikkunoista. 

A Body Called Paula on toistoon perustuva installaatio ja performanssi, jossa Paulan rooliin asettuva Ketola työstää suurikokoista ornamenttia hauraalle paperille. Teoksen metamorfoosi kulkee puhtaan valkoisesta, väri kerrallaan kohti täyttä, värikylläistä nauhaa. Teoksen performanssit Light, Passion, Knowledge, Reality ja Darkness symboloivat täyden elämän elementtejä. Paula on allegoria ihmisestä maailmankaikkeuden osana ja teknologian rakentajana. Kädet ja tila muodostavat serigrafian avulla ihmisprintterin – sensuaalisen koneen, jossa materia ja henki tanssivat. Teoksen eteerinen äänimaailma on Ketolan säveltämä. 

A Body Called Paula on 2017 alkanut, kymmenen vuotta jatkuva teos, jossa performanssi toistuu eri puolilla maailmaa 3–4 kertaa vuodessa. Pitkä aikajänne mahdollistaa kontrollin ohittamisen tietoisten suunnitelmien muuttuessa ja suo teoksen lopulta hakea itse muotonsa ja dialoginsa. Taiteilijan tehtäväksi jää näin vain liikkeen ylläpitäminen. 

A Body Called Paula performanssit galleriassa oheisen aikataulun mukaan klo 12.30 alkaen, teosta voi aistia oman valinnan mukaan vain hetkisen, tai sen kanssa voi viettää aikaa pidempäänkin (kesto n. 2h/performanssi): 

La 7.5. Light 

Su 8.5. Passion 

La 14.5. Knowledge 

Su 15.5. Reality 

La 21.5. Darkness. Installaatio valmistuu. 

Sirkku Ketola on nykytaidegraafikko joka tutkii toistoa ja siitä syntyvää variointia osana elämän koodia ja monimuotoisuuden kauneutta. Hän on sivistetty villi joka hidastaa digitaalista kuvavirtaa käsityövaiheilla yrittäen ymmärtää ihmisen rytmiä suhteessa materiaan. Kehon vaikutus kuvaan, ja päinvastoin, ei lakkaa kiehtomasta häntä. Ketola on valmistunut Kuvataideakatemiasta Kuvataiteen maisteriksi vuonna 2009 ja osallistunut lukuisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin projekteihin ja näyttelyihin. Hän asuu ja työskentelee Turussa sekä Brysselissä. Ketolan työskentelyä tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.  

 

Suomenlinna C1, 00190 Helsinki  

Avoinna ti–to klo 12–18, pe–su klo 12–16 

P. 050 470 6087 

Muita uutisia